Виходець з Кременчука Єгор Дементьєв – двократний чемпіон Паралімпіади

19.09.2012, 11:39 Переглядів: 3 908

Виходець з Кременчука Єгор Дементьєв – двократний чемпіон ПаралімпіадиНа змаганнях він виступав на нових «колесах», а перемоги присвятив коханій дружині

Слідом за «золотом» кременчужанина Андрія Голівця, який встановив новий рекорд Европи зі штовхання ядра, місто отримало ще одного чемпіона Паралімпіади. 25-річний велогонщик Єгор Дементьєв 5 та 6 вересня здобув відразу дві найвищі нагороди, подолавши першим дистанції у 24 та 80 кілометрів.

 

Дебют України на змаганнях з велоспорту на Паралімпіаді в Лондоні пройшов успішно: єдиний учасник від нашої держави, 25-річний Єгор Дементьєв, що робив свої перші кроки у спорті в кременчуцькій ДЮСШ «Аванград», але наразі представляє донецький спортивний клуб «ІСД», зміг покласти до скарбнички збірної одразу дві золоті медалі.

 

Так, 5 вересня в Лондоні, у сьомий день Паралімпійських ігор, Єгор впевнено переміг в індивідуальній гонці, подолавши дистанцію в 24 км за 32 хв 12,98 сек. Він випередив більше ніж на 8 секунд китайця Лю Ксіняня і майже на хвилину – австралійця Майкла Галлахера.

 

Вже наступного дня велогонщик Дементьєв виграв шосейну групову гонку на 80 км – 10 кіл по 8 км. Це було дуже непросте змагання. На 7 колі Єгор був на другій позиції, на 8 – вже на дев'ятій. Дементьєв ідеально розрахував свої сили: на передостанньому колі він набрав швидкість і фінішував першим з 10-секундним відривом. Єгор показав час – 1 година 55 хвилин і 38 секунд.

 

На другому місці опинився китайський спортсмен Ксіньянг Ліу, бронзову медаль виборов італієць Мішель Піттаколо.

 

Вже після нагородження Єгор розповів кореспонденту «Укрінформа», що не знає, як описати свої відчуття – він став двократним чемпіоном.

 

– Це така радість – усвідомлення, що досяг мети. Я і сам ще не до кінця повірив у те, що ми зробили, в свою перемогу. Усвідомлення не приходить відразу. Тепер потрібно прогресувати далі, ставити перед собою нову мету, – сказав український велогонщик.

 

Перемоги в Лодоні він присвятив коханій дружині, яка в грудні має народити немовля.

 

Розповідаючи про свій велосипед, спортсмен зазначив, що виступав на Паралімпіаді на нових «колесах».

 

– Інвентар придбали перед початком змагань. Раніше ми велосипеди брали в оренду. Мали три – на кожен вид програми (там різна геометрія рами, посадка). Це дуже дорога техніка, – каже Єгор.

 

А ще він розповів, що 3 роки тому закінчив Кременчуці університет. За фахом – програміст. Єгор зізнається, що комп'ютер для нього хоча і дуже цікаве заняття, але він знайомий з ним тільки на рівні користувача. Ще пан Дементьев цікавиться автомобілями і любить швидко їздити. Загалом, він цілеспрямована людина. Так, незважаючи на родову травму (у нього одна рука трохи коротша за іншу) і нещасний випадок (у минулому році спортсмена збила машина: отримав переломи ребер, зап'ясть, ключиці, компресійні переломи двох хребців), у кінці року він уже виступав на чемпіонаті світу з шосейних гонок.

 

Про те як Єгор поборов недуг та інші подробиці його життя та спортивної кар’єри читайте в найближчому номері «Телеграфа». Також редакція готує розгорнуте інтерв’ю з паралімпійським чемпіоном, кременчужанином Андрієм Голівцем, який 3 вересня також здобув «золото» в Лондоні. Нагадаємо, він переміг у змаганнях зі штовхання ядра і побив рекорд Європи. Андрій штовхнув снаряд на 16 м 25 см (до того часу кращий результат – 15 м 86 см).

Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх