Баскетбольний клуб "Кремінь" здобув першу історичну перемогу

1.11.2015, 19:47 Переглядів: 3 236

Баскетбольний клуб "Кремінь" здобув першу історичну перемогу

Підопічні Ігоря Чигринова впевнено обіграли вдома БК "Одесу"

1 листопада баскетбольний клуб "Кремінь" дебютував у Суперлізі. Зал ДЮСШ-2 ще до початку матчу був повністю заповнений убовільниками. Підопічні Ігоря Чигринова обіграли "акул" з рахунком 96-80.

 

Зі стартових хвилин «Кременю» не вдалося взяти матч під свій контроль. Першими відкрили рахунок одеські «акули».

 

У першій чверті перевага гостей склала 5 очок, але так тривало не довго і вже у другій половині першої чверті кременчужани вирівняли ситуацію. На першу перерву команди пішли за рахунку 24:20 на користь "Кременя". Поступаючись гостям під кільцем, де впевнено почувався Олександр Рихлюк, кременчуцька команда зробила ставку на дальні кидки (3/3 в активі Максима Балашова) та зуміла вийти вперед тільки наприкінці дебютного періоду (+4). Протягом наступних десяти хвилин господарі лідирували, проте суттєво відірватися від суперника так і не спромоглися. На велику перерву йшли з рахунком 48-42.

 

І тільки у третій десятихвилинці кременчуцькі баскетболісти на чолі з Максимом Балашовим здійснили ривок, який дозволив їм повести +17 перед заключним ігровим періодом. Варто відзначити тріо Ткачук-Байда-Берхін, які не залишили суперникові жодного шансу. Четверту чверть команди розпочали за рахунку 77-60 на користь "Кременя". Згодом у гру включився Юрій Лохманчук, в якого явно не пішли кидки з середньої та дальної відстані, але з проходам під щит суперника було усе гаразд. Юрій здобув 12 очок за десять хвилин і долю матчу було вирішено.

 

Разом із Балашовим вагомий внесок у перемогу «Кременя» зробили Юрій Лохманчук (18 очок), Олександр Берхін (13 очок), Богдан Байда (12 очок) й Ернесто Ткачук (11 очок + 6 передач).

 

Олександр Рихлюк став найкращим у складі «Одеси», оформивши вражаючий дабл-дабл (25 очок + 18 підбирань). Володимир Чупира відзначився 17 очками та 5 підбираннями. На рахунку Олександра Браславського 12 очок.

 

Зауважимо, що гості не могли розраховувати одразу на трьох гравців основного складу:Євгена Аннєнкова, Крістела Боєнгу й Анатолія Тиховського.

 

БК "Кремінь" – БК "Одеса" 96:80 (24:20, 24:22, 29:18, 19:20)

 

"Кремінь": Балашов-23, Лохманчук-18, Берхін-13, Байда-12, Ткачук-11, Луговцов-9, Новіков-7, Скріпець-3.

 

"Одеса": Рихлюк-25, Чупира-17, Браславський-12, К.Бялецький-8, Петля-6, Політов-5, Симонов-4, Кузнецов-2, Вохмин-1.

 

На прес-конференції гравці та тренери команд поділилися враженнями від гри.

 

Гравець БК «Одеси» Олександр Рихлюк поділився, що команда майже не тренувалася, зібрали гравців пару тижнів назад:

- У нас было 22 потери, а в «Кременя» только 10. Вот и получается вся разница. У нас в команде много молодежи, которая пока еще не готова. Хотя Чупира хорошую игру сыграл. Сейчас, как и во всем чемпионате делается ставка на молодежь. Ее необходимо наигрывать.

В игре нам не хватило опыта, но мы проявили характер.

 

Головний тренер БК «Одеса» Віталій Радов розповів, що керівництво команді поки завдань на сезон не ставили. Найближчим часом вирішать або награвати молодь, або якомога вище піднятися по турнірній таблиці.

 

«Поздравляем кременчужан с победой. Получился праздник, которого ждали. Помню лет 5-6 назад, приезжали в Кременчуг на игры в Высшей лиге, - згадує Віталій Радов. - Что касается встречи, то мы буквально недавно определись с составом и тренировочным процессом. Команда у нас сырая. Результатом не доволен, а игрой 50 на 50».

 

Капітан «Кременя» Олександр Овчаренко поділився, що хвилювання на перших хвилинах далося в знаки: «Хотелось конечно игры по ярче, по интереснее. Для нас главное чтобы болельщики остались довольными. Не знаю как наше руководство, но я до последнего сомневался, что будет так много болельщиков. После наших игр в Высшей лиге, когда на последние игры приходили 15-20 человек, сомневался что такая будет поддержка».

 

Головний тренер БК «Кремінь» Ігор Чигринов:

- Хочу поздравить наших болельщиков с началом сезона. Рад, что так много пришло людей. Хотели их сначала порадовать. Но игра вначале получилась напряженной, возможно из-за нехватки игровой практики. В защите мы плохо отработали. После большего перерыва сделали вывод, и команда была совсем другая.

 

Я не любитель выделить кого-то из игроков. Команда есть команда. Ну, вначале хорошо сыграл Макс Балашов, потом сыграли Берхин и Лохманчук. И первые номера меня порадовали: Богдан Байда и Эрнест Ткачук.

 

Статистика матчу:

Баскетбольний клуб "Кремінь" здобув першу історичну перемогу

 

Турнірна таблиця:

 

Команда

І

В

П

О

1

"Кремінь"

1

1

0

2

2

"Дніпро"

1

1

0

2

3

"Будівельник"

1

0

1

1

4

"Одеса"

1

0

1

1

5

"Галичина"

0

0

0

0

6

"Говерла"

0

0

0

0

7

"Дніпро-Азот"

0

0

0

0

8

"Харків"

0

0

0

0

9

"Хортиця"

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наступний матч відбудеться 7 листопада у Дніпропетровську з місцевим «Дніпром».

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх