Написати петицію меру Кременчука та депутатам міськради

20.10.2015, 11:32 Переглядів: 2 438

 Є надія, що вже на початку 2016 року кременчужани матимуть можливість достукатись до місцевої влади за допомогою системи місцевих петицій — як це зараз можна зробити, написавши петицію Президенту. Пілотний проект уже стартує в Україні. Через систему петицій можна буде донести до влади міста свої вимоги, пропозиції, проблеми.

 

 

Днями в Києві було презентовано єдину систему місцевих петицій e-dem.in.ua. Відповідна система створена в рамках програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP). Фінансується проект Швейцарською Конфедерацією , виконується - Фондом «Східна Європа».

 

Написати петицію меру Кременчука та депутатам міськради

 

Як зазначив юрист та кандидат у депутати від кременчуцького осередку партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ» Андрій Гордієнко, - впровадження системи петицій в Україні стало можливим завдяки прийнятим змінам до Закону України «Про звернення громадян», які були повністю підтримані фракцією «Об’єднання «САМОПОМІЧ» у Верховній Раді. Вказані зміни були також підтримані комітетом з питань запобігання та протидії корупції, який очолює Єгор Соболєв.

 

Що дає мешканцям впровадження системи місцевих петицій?

 

Будь-хто з кременчужан зможе створити свій запит (задати питання меру чи повідомити про проблему) на відповідному сайті. Після того, як цей запит (петиція) набере відповідну кількість голосів, тобто підтримку інших містян, органи місцевого самоврядування зобов’язані будуть її розглянути, прийняти відповідні рішення та прозвітувати про це перед громадою.

 

Як свідчить досвід петицій до Президента України, існує значний попит українців на цей інструментарій.

 

Протягом жовтня 2015 року система буде протестована в пілотному режимі на базі деяких українських міст, серед яких Луцьк, Вінниця, Тростянець, Дніпродзержинськ, Миргород, Тернопіль, Долина, Павлоград.

 

То ж, можливо, що вже на початку 2016 року кременчужани також зможуть достукатись до місцевої влади, і через систему місцевих петицій донести “наверх” свої проблеми, вимоги та пропозиції.

 

Кожен громадянин повинен мати більше можливостей впливати на владу, через сучасні засоби комунікації, вважають в “Об'єднанні “Самопоміч”.

 

Тому впровадження у Кременчуці простих та доступних механізмів спілкування мешканців з їх представниками у міськраді повністю відповідає гаслу місцевого осередку партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ»: САМ обирай, САМ контролюй, САМ впливай!

 

Написати петицію меру Кременчука та депутатам міськради

 

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх