Чим запам’яталась 100-днівка Бабаєва

18.02.2011, 09:17 Переглядів: 6 076
19 лютого виповнилося сто днів з того моменту, як Олег Бабаєв отримав мерські повноваження. Для політиків та чиновників – це термін перебування при владі, за який виборці традиційно оцінюють її діяльність. Ми вирішили подивитись, чим запам‘яталася стоднівка нової влади. Для цього ми взяли «золоті гори», які нам обіцяли під назвою «цілі та завдання» команди Олега Бабаєва, і порівняли їх із тим, що маємо на сьогодні.

Отже, мер та його команда обіцяли:

«Розібратися із високими тарифами»

Якщо після виборів ви стали менше сплачувати за комуналку, обов’язково нам зателефонуйте! Для нас це – мегановина! Бо поточної зими ми навпаки отримуємо більші рахунки на тепло, воду та каналізацію. Може нас обдурили? Останнє, що приходить на згадку з приводу тарифів,  те, що розрахунки на їхнє  підвищення спокійнісінько пролежали після виборів у НКРЕ, доки їх не погодили. І ніхто з міських посадовців не поворохнув і пальцем, аби їх відкликати.

Підвищення якості комунальних послуг

Погортавши власну газету, ми дійшли висновку –  кременчужани як скаржились на ледарів-комунальників, так і скаржаться. Як судились із ними, так і судяться. Однак управляючі компанії тепер дійсно мають більше обов’язків, ніж раніше. Мерія підписала із ними угоди, за якими вони повинні цього року зробити капремонт 30 дахів, на них покладена відповідальність за мережі у будинках, прибирання сміття та снігу з прибудинкових територій тощо. Раніше подібного навантаження на управляючі компанії не було.

Прозорість комунальних тарифів

Наприкінці січня «ТелеграфЪ» друкував матеріал про те, як активіст домового комітету будинку на вул. Пролетарській, 53 збився із ніг, півроку вимагаючи від ТОВ «Житлорембудсервіс» надати комітетові право контролювати, куди ж і на що витрачаються гроші? Проте активіст, який хотів побачити акти виконаних робіт та кошторис, натомість споглядав «футбол», який йому влаштували комунальники.

Громадський транспорт має бути доступний

У лютому маршрутки подорожчали. Щоправда лише на 25 коп, хоча перевізники вимагали підвищити ціну на 75 коп. Під час наради із незговірливими маршрутниками мер просто вийшов із зали, таким чином продемонструвавши, що не піде на ці умови. Тепер у Кременчуці реанімують тролейбусне управління. «Рогаті друзі» мають частіше виходити у рейс, аби потіснити маршрутки.

Медицина й освіта повинні бути доступними

Цей пункт заслуговує особливої уваги. Адже під ним розуміється покращення фінансування освітніх та медичних закладів. А це пов‘язано із альтернативним бюджетом-2011 від кандидата у мери Бабаєва. Коли ми вперше побачили це фінансове диво,  ридали усією редакцією. Сиділи над тазиком лапші і плакали. Так були раді за світле та сите майбутнє соціальної сфери та її працівників. Адже альтернативний бюджетний документ міста передбачав збільшення фінансування у різних галузях на 20-70%! А також можливі муніципальні надбавки лікарям та освітянам! Якщо ви відчули на собі це покращення життя вже сьогодні, обов’язково поділіться щастям із нами. 

Дороги мають допомогти розвиватися місту

Пункт передбачав системний ремонт дорожнього покриття, реконструкцію шляхів. Для цього влада закупляє спеціальну техніку, а на ремонт доріг планує спрямувати понад 6 млн грн. Проте поки що таксист Сергій як згадував ями на Крюківському мосту незлим тихим словом, так і згадує. Можливо, «попустить» навесні?

Чим ще запам’ятався новий мер?

 

Кременчук нарешті придбав лабораторію, що визначатиме, який завод і чим забруднює навколишнє середовище – керівники промпідприємств не дуже хотіли, аби вона з’явилась. Проте у мерії це рішення «проштовхнули». 
Однак найбільше мер запам’ятався підприємцям введенням грошової оцінки землі. Взагалі-то, за її введення голосував ще колишній корпус при екс-мерові пану Глухові. Однак на горіхи дістанеться саме пану Бабаєву та його команді – адже вони, практично, не пішли назустріч підприємцям. Бо тоді бюджет не наповниться, і виконати хоча б частину розданих обіцянок буде ні на що. Бюджетники згадуватимуть мера щоразу, як будуть отримувати зарплату – їх перевели на обслуговування до банку з малорозвиненою мережею банкоматів. Пенсіонери пам’ятатимуть обіцянку знайти для Пенсійного фонду Автозаводського району приміщення, до якого зручно діставатись – зараз люди їдуть хтозна-куди. Згадуватимуть його і нянечки з дитсадків, яким доводилось вичищати підвали закладів, що не прибиралися із часів будівництва споруд, бо  раптом туди мер загляне? Адже пан Бабаєв – знаний поборник чистоти. Навіть у міськвиконкомі тепер нові туалети  – мер туди з гордістю запрошує журналістів.  До речі, якщо пам’ятаєте, фраза про місто перетворене у помийницю не сходила із вуст пана Бабаєва під час виборів. Проте влада змінилась, минуло сто днів із моменту приходу нової.  Однак, схоже, особливого покращення у цьому напрямку немає – «Місто нагадує мені помийну яму», – досі каже пан мер. 

Кременчук нарешті придбав лабораторію, що визначатиме, який завод і чим забруднює навколишнє середовище – керівники промпідприємств не дуже хотіли, аби вона з’явилась. Проте у мерії це рішення «проштовхнули». 

Однак найбільше мер запам’ятався підприємцям введенням грошової оцінки землі. Взагалі-то, за її введення голосував ще колишній корпус при екс-мерові пану Глухові. Однак на горіхи дістанеться саме пану Бабаєву та його команді – адже вони, практично, не пішли назустріч підприємцям. Бо тоді бюджет не наповниться, і виконати хоча б частину розданих обіцянок буде ні на що. Бюджетники згадуватимуть мера щоразу, як будуть отримувати зарплату – їх перевели на обслуговування до банку з малорозвиненою мережею банкоматів.

Пенсіонери пам’ятатимуть обіцянку знайти для Пенсійного фонду Автозаводського району приміщення, до якого зручно діставатись – зараз люди їдуть хтозна-куди. Згадуватимуть його і нянечки з дитсадків, яким доводилось вичищати підвали закладів, що не прибиралися із часів будівництва споруд, бо  раптом туди мер загляне?

Адже пан Бабаєв – знаний поборник чистоти. Навіть у міськвиконкомі тепер нові туалети  – мер туди з гордістю запрошує журналістів.  До речі, якщо пам’ятаєте, фраза про місто перетворене у помийницю не сходила із вуст пана Бабаєва під час виборів. Проте влада змінилась, минуло сто днів із моменту приходу нової.  Однак, схоже, особливого покращення у цьому напрямку немає – «Місто нагадує мені помийну яму», – досі каже пан мер.

 



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх