На військових руїнах

25.03.2010, 18:48 Переглядів: 2 634
«ТелеграфЪ» побував у колишньому військовому шпиталі й на власні очі побачив, що від нього залишилось.

Купи сміття, розкурочені комунікації, вирізаний паркет, облізлі стіни…Таку картину журналістам цього тижня продемонструвала міська влада. Адже саме тепер екс-шпиталь, що раніше належав Міноборони, а нині в приміщенні якого збираються облаштувати онкодиспансер, знаходиться на її балансі. Таке враження, що Кременчук знову штурмували німці. А наша армія, коли відступала, забрала і розвалила усе, що могла. Щоб ворогам не дісталося.

Можливо, допомогли місцеві мешканці. Та головне, що у шпиталі вціліли стіни. А от труби та комунікації розвалені вщент, їх вирвали прямо «з м’ясом». Паркет теж повирізали.  У корпусах дійсно страшно: таке враження, що один необережний крок – і кудись провалишся. Або зверху чимось присипле. Під ногами тріщать двері й дверцята від шаф,  валяється посуд,  протигази, поношені чоботи, чиїсь медісторії, таблички на кшкалт «сьогодні в меню» або «без виклику не заходити». У палатах – цілі купи медичних ниток, пляшок для медрозчинів, рентгенівських плівок, шприців, солдатських капців. На стінах і досі висять календарі за 2005 рік – саме цього року військові залишили шпиталь, бо Міноборони його «скоротило».

Проте хтось зустрічав тут новий рік, хтось спав, розклавши матрац, хтось пив горілку та пиво. Хтось тут бував – про це свідчить і дірка у «чорному ході» та у заборі шпиталю. Проте, попри побачену жалюгідну картину, у мерії не засмучуються:– Ми й не розраховували, що прийдемо на все готове і заселимось. Я думав, що буде ще гірше, – дав свою оцінку мер Микола Глухов.Та все одно, роботи – непочатий край. Скільки коштів потрібно на відновлення, стане відомо лише тоді, коли з’явиться проект.

– Тут потрібно замінювати повністю опалювальну, каналізаційну, водопостачальну систему, – пояснює головний лікар онкодиспансеру Володимир Севідов.Проект хочуть виготовити цього року, і, можливо, почати будівельні роботи. Корпуси ремонтуватимуть поетапно, адже, щоб зробити все одразу, коштів не вистачить. Спочатку ремонтуватимуть той, що знаходиться у кращому стані.

– Можливо, це буде корпус, де раніше було хірургічне відділення. Адже приміщення нам потрібно, в першу чергу, для того, аби робити операції, – каже мер.Коли ж онкодиспансер туди переїде, мер сказати не може. Можливо, там же розмістять й інші медустанови, але які саме, поки що невідомо. Віддати ж приміщення під ресторани і кафе не вдасться – це суперечить розпорядженню, яким комплекс передано місту. Так само навряд чи туди заселять військовий ліцей, який  теж не проти перебратись у центр.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх