Стихійне звалище регулярно підпалюють

24.09.2009, 09:55 Переглядів: 4 378
Привіт міністру ЖКГ – із Кременчука!.
19 вересня, купа листя горить і отруює життя мешканцям будинку.
Фото Василя Ломоносова

Сьогодні у місті має перебувати міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко. Адже на базі Кременчука проходить семінар з реформування ЖКГ. Але це звалище точно не покажуть міністру, коли презентуватимуть програму роздільного збору сміття.
Василь Ломоносов звернувся до редакції від імені мешканців будинку, що на Червоноармійській, 44 (Раківка). Вікна його квартири якраз виходять на смітник. Не на контейнери, а на так званий «негабарит». По суті – це стихійне звалище, де поламані меблі присипані опалим листям, яке згрібають комунальники. Звалище регулярно горить. Сморід іде такий, що ні про яке провітрювання житла й мови бути не може. До речі, поряд із цим «визначним місцем» мікрорайону знаходиться і школа №22, і ПТУ.

Пан Ломоносов бореться зі звалищем, як може. Минулого року надіслав фото із «пожежі» до редакції. Ми його опублікували. Але проблема не зникла. Валентина Міненкова, директор управляючої компанії «Добробит», на скарги реагує, каже пан Ломоносов. Але проблема, на його думку, в тім, що КАТП нерегулярно приїздить за «негабаритом», натомість, хтось регулярно підпалює сміття.

– Протягом тижня купа вже горіла двічі. Пожежні відмовляються виїздити – кажуть, що загрози нашому життю немає. Але наша трирічна донька, та й усі ми задихаємося від цього диму, нас нудить! – обурюється Василь Ломоносов. – Я бачу, як купа загоряється з чотирьох боків, а одного разу витяг звідти палкою обгоріле ганчір‘я, що, напевно, було змочене у якомусь розчині – щоб краще горіло. Може, це бомжі підпалюють купу, але, мабуть, їх хтось направляє. Бо вигідно це комунтрансу (КАТП-1628) – щоб зайвий раз не вивозити сміття.

За графіком, негабаритне сміття мають вивозити два рази на тиждень, підтвердила Валентина Міненкова, директор управляючої компанії «Добробит».

– Проте у КАТП проблеми з технікою, тому зараз вивозять раз на 10 днів. Але я обіцяю, що стихійне звалище ліквідують, і горіти воно не буде, – каже вона.

Яскраві та гарні контейнери для роздільного збору сміття поставити на Червоноармійській ще не планують… Але мешканці хочуть хоча б ліхтар навпроти горезвісного місця для «негабариту», може, хоч це зупинить паліїв. А ще вимагають не складувати опале листя поблизу будинку, натомість, згрібати його ближче до гаражів і вчасно вивозити.



 
Теги: звалище
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх