На «АвтоКрАЗі» знову затримують зарплату – підприємство у боргах та в стадії банкрутства

26.11.2018, 13:07 Переглядів: 4 846

 

Суд відкрив провадження про банкрутство підприємства за заявою ПАТ «Ощадбанк», на даний час ПрАТ «АвтоКрАЗ» оскаржує ухвалу суду

Працівники ПрАТ «АвтоКрАЗ» знову скаржаться на затримку заробітної плати. На даний час основні підрозділи тільки-но отримали в повному обсязі зарплату за жовтень, частина заводчан не отримала і цього. А вже час виплати авансу за листопад - граничний строк за трудовим законодавством до 22 числа місяця.


Проблема із виплатою зарплат виникає на підприємстві не вперше — раніше гендиректор підприємства Роман Черняк пояснював це тим, що час від часу виконавча служба блокує рахунки підприємства через вимоги кредиторів. Роман Черняк також не виключав те, що підприємство може бути визнано банкрутом.


За даними аналітичної системи YouControl, яка формує досьє на компанію, використовуючи відкриті реєстри, станом на сьогодні, 26 листопада, відкриті чотири виконавчі провадження щодо ПрАТ «АвтоКрАЗ».


Порушена справа про банкрутство «АвтоКрАЗу»

На даний час ПрАТ «АвтоКрАЗ» перебуває у стадії банкрутства. Так, 24 вересня Господарський суд міста Києва за заявою публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» відкрив провадження у справ про банкрутство ПрАТ «АвтоКрАЗ» та визнав грошові вимоги «Ощадбанку» у сумі 555,69 млн грн. Ухвала суду опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Суд призначив розпорядником майна компанії Вадима Кізленка. Суд зобов'язав розпорядника майна до 24 листопада провести інвентаризацію майна.


ПрАТ «АвтоКрАЗ» оскаржує ухвалу Господарського суду міста Києва у суді вищої інстанції - Північному апеляційному господарському суді міста Києва. Суд відкрив апеляційне провадження та призначив його розгляд на 18 грудня.


Незважаючи на справу про банкрутство, підприємство на даний час працює в штатному режимі. Про це розповіли «Телеграфу» працівники. Основне виробництво працює без простоїв, окремі підрозділи за графіком. Нагадаємо, раніше на «АвтоКрАЗі» працівників ознайомили з документом, що у місяць може бути від 8 робочих днів.


Усе ж і на даний час автозавод веде прийом працівників на роботу. Так, нещодавно підприємство шукало собі робочих під час ярмарки вакансій. За даними прес-служби ПрАТ «АвтоКрАЗ» на даний час на підприємстві близько 200 вакантних робочих посад.


Автор: Тетяна Донченко Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх