Діти перемогли: кременчужани визначилися з тим, чого їм не вистачає у місті

21.01.2017, 15:13 Переглядів: 3 874

Діти перемогли: кременчужани визначилися з тим, чого їм не вистачає у місті

8 із 11 проектів-переможців «Громадського бюджету» – це облаштування дитячих та спортивних майданчиків.

16 січня в мерії 11 кременчужан, чиї проекти «Громадського бюджету» перемогли, отримали довгоочікувані сертифікати. До квітня буде розроблятися проектна документація, а потім – все задумки авторів втіляться в життя.


30 грудня скінчився термін голосування за проекти, подані у рамках Програми «Громадський бюджет». Загалом на сайті «Громадського бюджету» зареєструвалося 9087 людей, проекти отримали понад 17 тисяч голосів.


Фінал голосування ледь не зірвала хакерська атака на сайт «Громадського бюджету», у зв’язку з чим 4 січня всі автори проектів та члени робочої групи зустрілися у виконкомі. Кременчужани вирішували – чи додати ще 3,5 години для голосування, чи залишити результати такими, які є. Після обговорення проблеми, що проходило дуже гаряче, вирішили залишити переможцями ті проекти, які автоматично визначила комп’ютерна програма після завершення голосування.


8 із 11 проектів-переможців «Громадського бюджету» – це облаштування дитячих та спортивних майданчиків.


Та це ще не остаточна крапка. Мер міста Віталій Малецький зауважив, що всі проекти – це бачення кременчужанами проблем міста. Тож протягом року з бюджету Кременчука профінансують ще деякі проекти, які стосуються асфальтування доріг, освітлення вулиць або встановлення дитячих майданчиків.


Як повідомляє прес-служба виконкому, в 2017 році планується збільшити фінансування програми «Громадський бюджет» до 3 млн 500 тис. грн. При цьому, реалізовуватимуть не 11, а 24 громадські ініціативи: 15 в Автозаводському та 9 у Крюківському районах.

 

Проекти-переможці, які отримають 100 тисяч гривень на реалізацію своєї мрії:

 

1 Сектор «Перший Занасип». Будівництво спортивного майданчика для занять workout за адресою: вул. Велика Набережна, 37 (на території загальноосвітньої школи № 16). Планується демонтувати старі металеві конструкції, укласти гумове покриття та встановити нові снаряди для занять атлетикою.
Вартість проекту – 100 тисяч гривень.


2 Сектор «Другий та Третій Занасип». Улаштування дитячого майданчика на земельній ділянці в районі будинків №№ 2, 4 у пров.Суворова. Мета проекту – забезпечити гармонійний розвиток дітей, тому що найближчий дитячий майданчик знаходиться за 1 км.
Вартість проекту – 100 тисяч гривень.


3 Сектор «Крюків». Облаштування канатного містечка в районі Західної дамби. Основна мета нашого проекту – надати дітям місце для активного відпочинку. Чому ми обрали саме канатне містечко? Тому що саме канати дають змогу використовувати майданчик і влітку, і взимку. На відміну від металевих конструкцій, канати залишаються комфортної температури і в спеку, і в мороз, – пише автор проекту.
Вартість проекту – 95 тисяч гривень.


4 Сектор «Молодіжний». Улаштування дитячого майданчика на прибудинковій території житлових будинків № 15, 17, 19, 19-а, 19-б на вул. Тараса Бульби. Майданчик планують застелити гумовим покриттям та огородити декоративним парканом.
Вартість проекту – 105 тисяч гривень.


5 Сектор «Молокозавод». Облаштування дитячого майданчика, облаштування території у дворі за адресою просп. Свободи буд. 37. Комплекс «Паровозик», що планується встановити, призначений для дітей віком від 3 до 14 років. Як пише автор, наразі у дворі дитячий майданчик радянського зразка, що вже не придатний для експлуатації.
Вартість проекту – 85 тисяч гривень.


6 Сектор «Нагірна». Реконструкція та ремонт комунального приміщення, в якому знаходиться альтернативний культурний центр Кременчука #ADAPTER (просп. Свободи, 30а). За проектом, у приміщенні утеплять зовнішні стіни, встановлять енергозберігальні вікна та двері. Також планується відремонтувати санвузол.
Вартість проекту – 117 тисяч гривень (95 тисяч гривень – з бюджету, а залишок із власних коштів).


7 Сектор «Нагірна 2». Влаштування дитячого майданчика на земельній ділянці біля будівлі дитячого садка № 33 на вул. Гвардійській, 14.
– Сюди приходять дітки з усього району. Проблема в тому, що у всьому мікрорайоні немає сучасного дитячого майданчика, – пише автор.
Вартість проекту – 97 тисяч гривень.


8 Сектор «Пивзавод». Будівництво спортивного майданчика на прибудинковій території житлового будинку № 4 у кварталі 274. За проектом, на цій території облаштують футбольний майданчик, який засіють газонною травою. Як зазначає автор, користь від проекту в тому, що діти будуть менше часу проводити за комп’ютером, а більше – на свіжому повітрі.
Вартість проекту – 100 тисяч гривень.


9 Сектор «Раківка». Будівництво спортивного майданчика на прибудинковій території біля житлових будинків № 58 та № 60 по набережній Лейтенанта Дніпрова. За проектом, на цьому майданчику діти та дорослі зможуть грати у стрітбол або інші ігри з м’ячем.
Вартість проекту – 95750 гривень.


10 Сектор «Ревівка». Встановлення огорожі навколо дитячого майданчика в районі будинків 14–18 на вул. Ю. Кондратюка. Спочатку проект був ширший, але у процесі обговорення з управлінням житлово-комунального господарства залишили лише встановлення огорожі. Тож, за задумом автора, облаштування майданчика для workout, встановлення лав та озеленення території має відбутися за рахунок міського бюджету.
Вартість проекту – 100 тисяч гривень.


11 Сектор «Центр». Освітлення провулків Фруктовий та Абрикосовий. Як пише автор, провулки Фруктовий та Абрикосовий знаходяться в історичному центрі Кременчука. В цій зоні розташований один із корпусів ДВНЗ «КрКТІ», пролягає шлях містян до зеленої зони міста – Міського саду.
Вартість проекту – 91 тисяча гривень.

 

Діти перемогли: кременчужани визначилися з тим, чого їм не вистачає у місті

Щасливий володар сертифікату. Переможець у секторі «Центр» Євгеній Карлик

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх