Відтепер більше кременчужан можуть безкоштовно отримати правову допомогу

5.01.2017, 09:02 Переглядів: 2 584

Відтепер більше кременчужан можуть безкоштовно отримати правову допомогу

А безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань

Розширено коло осіб, які мають право на безкоштовну вторинну правову допомогу, повідомляють у Кременчуцькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Дані зміни стали можливими завдяки тому, що Верховна Рада внесла правки до ч.1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які набирають чинності з дня наступного після опублікування ЗУ «Про вищу раду правосуддя», опублікованого 4 січня в офіційній парламентській газеті «Голос України».

 

Таким чином, суттєво розшириться коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу за рахунок надання такого права найбільш незахищеним суспільним групам.

 

Насамперед – це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій.

 

Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань.

 

Також суттєво підвищується поріг малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги:

  • враховуватиметься середньомісячний дохід особи, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер;
  • особа матиме право, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів;
  • інвалід матиме право, якщо отримує пенсію або соціальну допомогу у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (а не якщо цей розмір є меншим двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, як це було дотепер).

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться по вул. Небесної сотні, 54, тел: (05366) 3-00-38, e-mail: kremenchuk.poltava@legalaid.gov.ua

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: bezbroni.net
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх