100 будинків Раківки залишилися без гарячої води

18.08.2016, 14:36 Переглядів: 2 620

ПАТ “Полтаваобленерго” за борги вимкнуло воду КП “Теплоенерго”

Із вівторка 16 серпня 100 будинків Раківки залишилися без гарячої води. Люди також скаржаться на низький напір холодної води, а на верхні поверхи будинків вона не доходить взагалі. На засіданні штабу з підготовки до опалювального сезону повідомили, що ПАТ “Полтаваобленерго” за борги КП “Теплоенерго” відключило електроенергію на чотирьох квартальних бойлерних. На бойлерних не лише підігрівають воду, але й встановлені підкачувальні насоси, завдяки їм вода йде на верхні поверхи. Тому холодна вище 5 поверху у мешканців Раківки не піднімається.

 

- У “Теплоенерго” борг близько мільйона гривень - 800 тисяч грн. Близько 300 тисяч маємо погасити до кінця місяця. По суті залишається 500 тисяч, яке не є критичною сумою, щоб на нас тиснути й вимикати бойлерні. Це виходить за рамки цивілізованих відношень. Мер сьогодні розмовляв з керівництвом “Полтавообленерго”, адже такі питання вирішуються за столом перемовин, а не шляхом вимкнення людям води, - розповів заступник мера Валерій Декусар.

 

Директор “Теплоенерго” Дмитро Питулько зазначив, що “Полтаваобенерго” заборгувало їхньому підприємству кошти за транспортування теплоносія (тепер квартальні мережі лівобережжя на балансі "Теплоенерго", а "Полтаваобленерго" має платити за їх використання).

 

- До речі, “Полтаваобленерго” залишило наш офіс на вул. Софіївській (раніше Чапаєва) без світла. Залишили кілька підрозділів, які працюють на генераторі, - розповів Дмитро Питулько.

 

Керівник управління житлово-комунального господарства Іван Москалик обіцяє, що до кінця тижня заборгованість перед “Полтаваобленерго” за липень буде погашена, а відтак мешканці Раківки знову будуть з водою.

 

"Полтаваобленерго" та КП "Теплоенерго", до речі, ніяк не підпишуть договір на транспортування теплоносія (після передачі мереж комунальному підприємству). Тобто “Полтаваобенерго” теж винне гроші комунальному підприємству. Втім, керівник Кременчуцької філії "Полтаваобленерго" Сергій Андрієвський каже, що компанія порахувала борги "Теплоенерго" за електроенергію вже за мінусом власного боргу енергетиків за транспортування. І зараз йдеться про те, щоб "Теплоенерго" погасило 280 тис грн (а не всю суму боргу за електроенергію - 800 тис грн).

 

Іван Москалик зазначив, що на дві години мешканці лівобережжя також відчули на собі непорозуміння між “Полтаваобленерго” та “Теплоенерго”. Там теж нібито вимикали електрику на центральних теплових пунктах 16 серпня з 19.30 до 21.30. Втім, Сергій Андрієвський дану інформацію не підтверджує, за його словами, віключення на лівобережжі було пов'язане з аварійною ситуацією.

 

Наостанок Іван Москалик додав, що зараз УЖКГ готує звернення до прокуратури, СБУ, голови Полтавської облради та Антимонопольного комітету з приводу дій "Полтаваобленерго".

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх