2500 кременчужан здаватимуть ЗНО

24.03.2016, 15:00 Переглядів: 2 378

Наймасовіше зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться 5 травня

5 травня 2500 кременчужан здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання. За словами директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка, 400 місцевих педагогів забезпечуватимуть проведення тестування.

 

Для визначення результатів ЗНО-2016 з кожного предмета буде встановлено “пороговий бал”, тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально абітурієнт. Його встановлюють експертним шляхом. Учасники тестування, які не подолали цей “поріг”, не зможуть використовувати результати ЗНО з цього предмета для вступу ЗНО.

 

- Якщо абітурієнт не подолає “поріг” з української мови та літератури, для проходження тестування з інших предметів не буде допущений. Саме цей предмет є обов’язковим для вступу у будь-який ВУЗ. Якщо його не пройти, здавати подальші предмети немає сенсу, - додав Олександр Сидоренко.

 

 

ЗНО буде проходити в два етапи:

 

- травень - з української мови та літератури, математики, історії України

- червень - з інших предметів - російська, англійська, німецька, французька, мова, біологія, фізика, географія, хімія 

 

Абітурієнти, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії, зможуть це зробити з 14 червня до 4 липня.

 

Учасники АТО можуть зареєструватися в додатковій сесії ЗНО до 20 травня. Для учасника АТО підтверджувальним документом є копія посвідчення учасника бойових дій або довідки про безпосередню участь особи в АТО.

 

Дізнатися результати оцінювання з української мови, літератури, математики, історії України учасники ЗНО зможуть до 31 травня. З решти предметів до 25 червня.

 

У Кременчуці буде створено 10 пунктів проведення тестування: на базі Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського, Кременчуцького педагогічного коледжу ім. А. С. Макаренка, і у 8 загальноосвітніх навчальних закладах.

 

Якщо втратили сертифікат

 

Для отримання дубліката сертифіката ЗНО необхідно звернутися до Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти. Необхідно написати заяву на отримання дублікату або відіслати її поштою. На офіційному сайті ви можете переглянути перелік необхідних документів.

 

Апеляцію можна подати у разі:

1. На процедуру проведення ЗНО (не були забезпечені належні умови для проведення тестування).

 

- Були випадки коли оскаржували дії персоналу (голосно розмовляли між собою вчителі) або неналежні умови (через відсутність кондиціонеру в аудиторії було спекотно). Навіть був випадок коли подали скаргу за дорожні роботи за вікном, коли проходило тестування, - зазначив Олександр Сидоренко.

 

Такі апеляції розглядаються в Харківському апеляційному центрі, який поєднує Полтавську, Харківську та Сумську області.

 

2. На результат тестування.

 

За словами директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, кількість таких апеляцій щороку зростає. 8-14% абітурієнтам задовольняють апеляцію, але у 3-8% абітурієнтів зменшується результат проходження ЗНО.

 

Апеляції на результат розглядають в Українському Центрі Оцінювання Якості Освіти.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх