Російських ГРУшників, які вбили кременчужанина, пропонують обміняти на Надію Савченко

14.01.2016, 16:30 Переглядів: 3 772

Російських ГРУшників, які вбили кременчужанина, пропонують обміняти на Надію Савченко

Російських військових можуть обміняти на українського режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченка або українську льотчицю Надію Савченко

Адвокати затриманих в Україні бійців ГРУ Генштабу РФ ведуть переговори про можливий їх обмін на українських політв'язнів у Росії Олега Сенцова та Олександра Кольченка або українську льотчицю Надію Савченко.

 

Про це розповів в коментарі "Радіо Свобода" адвокат ГРУшника Олександра Александрова Юрій Грабовський. Нагадаємо, під час бою під Щастям 16 травня 2015 року, в якому загинув кременчужанин Вадим Пугачов, були взяті в полон два російські офіцери.

 

За словами адвоката російського військового, він мав відповідну розмову з переговорником від СБУ Володимиром Рубаном.

 

Сам Рубан теж підтвердив факт такої розмови і навіть сказав, що в Росії погодились на обмін Сенцова та Кольченка на Александрова та Єрофеєва.

 

За його словами, у Мінську росіяни пропонували обміняти Сенцова на Єрофеєва, а Україна запропонувала обмін "два на два". Переговорники з боку Росії, начебто, погодилися на такий обмін.

 

"Схема нагального обміну не може бути застосована, поки не буде вироку Александрову та Єрофеєву. Тоді це вже буде обмін за погодженням сторін – вони будуть відбувати покарання на своїй батьківщині. За якихось гарантій дипломати обміняються вже не заручниками, не військовополоненими, а засудженими і кожен поїде до своєї країни, а там ще має отримати помилування", – пояснив Рубан.

 

Проте, за його словами, також існує можливість обміну російських спецпризначенців на Надію Савченко, такий обмін може відбутися в будь-який момент за наявності політичної волі з обох боків, але він може відбутися і після вироку суду.

 

Суд над російськими ГРУшниками в Києві триває, наступне засідання відбудеться 22 січня.

 

У Росії триває судовий розгляд справи проти української льотчиці Надії Савченко, яку звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення. Кримчан Сенцова і Кольченко звинуватили у причетності до терактів в Криму. Сенцова засудили на 20 років, Кольченка – на 10 років у колонії суворого режиму.

 

Джерело: "Радіо Свобода"

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Радіо Свобода
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх