Полтавці, що співали в "Жил-был пёс", відсвяткували 55-річчя

29.10.2015, 16:54 Переглядів: 6 079

Полтавці, що співали в "Жил-был пёс", відсвяткували 55-річчя

Ансамблю "Древо", який виконував пісні в радянських мультфільмах про українське село, виповнилося більше ніж півстоліття

Полтавському колективу "Древо", що виконав аутентично-фолкову пісню "Ой там на горі..." в мультику "Жил был пёс...", виповнилось 55 років. Святкування події відбулося 24 жовтня у Національному центрі народної культури - Музеї Івана Гончара у Києві.

 

Гурт, відомий в усьому світі своїми піснями та унікальною технікою багатоголосся, неодноразовими виступами на міжнародних фестивалях та дискографією в понад 15 платівок, касет та дисків, записаних у різних країнах, навряд чи потребує зайвого представлення. Особливо після того, як пісня, написана і виконана гуртом ще за часів розквіту радянського кінематографу для мультфільму “Жив був пес”, стала культувою.

 

 

Загалом репертуар “Древа” нараховує близько 150 пісенних творів різних жанрів, проте кожна, окремо взята пісня гурту є унікальним взірцем національної духовної спадщини українців та Полтавщини зокрема. Адже учасники колективу виконують старовинні пісні Полтавщини XVIII-XIX ст. й самої Крячківки, звідки гурт бере власні витоки.

 

Зараз ансамбль має вже четвертий склад. З перших учасників гурту сьогодні співають Надія Микитівна та Федір Олександрович Роздабари. Ніна Петрівна Рева з'явилася у гурті трохи згодом. А Галина Натолока, Алла Дмитренко, Валентина Джим, Надія Рвач, Ніна Забава, Марія та Юрко Фединські належать вже до молодшого покоління гурту.

 

На святкуванні ювілею ансамблю у музеї до солістів доєдналася народна артистка України Ніна Матвієнко. Вона співала разом з артистами та молодим поколінням під час майстер-класів із виконання ліричних пісень й традиційного багатоголосся. Також співачка прийняла участь у випіканні традиційних весільних “шишок” на черговому майстер-класі під час святкового вечора.

 

Далі в рамках заходу відбувся концерт ансамблю "Древо" за участі гостей і послідовників колективу, і танці усіх присутніх з гуртом "Занедбанці". Одразу за тим послідувала презентація альбому "Наша Хатка не з Краю" з благодійним продажем дисків для підтримки родин військових.

 

Повний фотозвіт зі святкування дня народження всесвітньовідомого українського колективу з Полтавщини можна побачити на офіційній сторінці ансамблю у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/drevo.ua.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх