Пряма трансляція «Кремінь» – «Верес»

27.09.2015, 09:04 Переглядів: 3 057

Пряма трансляція «Кремінь» – «Верес»

Початок матчу о 16:00

Кременчуцька команда на власному полі прийме одного з лідерів чемпіонату. Рівненський «Верес» після 9 туру посідає 3 сходинку турнірної таблиці. Для «Кременя» цей поєдинок стане можливістю подолати бар’єр 10 місця. Який не зважаючи на поразки та перемоги триває вже 5 турів.

 

«Верес» напередодні провів тренування на стадіоні «Кремінь». На офіційних сторінках у соцмережах клуб зазначив, що провів тренування під штучним «сонцем» на штучній «поляні».

 

Пряма трансляція «Кремінь» – «Верес»

 

Пряма трансляція

 

 

 

Історія численних футбольних протистоянь Рівного та Кременчука бере свій початок ще у далекому 1963-му році, повідомляє офіційний сайт «Вересу».

 

Саме тоді, на четвертому році власного існування, футбольний клуб Кременчуцького автомобільного заводу отримав право брати участь у Класі «Б» Першої зони чемпіонату УРСР. Сезон команда розпочала під назвою «Авангард», проте згодом була перейменована на «Дніпро».

 

Саме у 1963-му свій перший матч на Всесоюзному рівні із кременчуцьким «Дніпром» провів рівненський «Колгоспник». 28 червня рівняни на власному полі перемогли суперника – 3:1. З таким же рахунком «Колгоспник» здобув перемогу і у грі другого кола, яка відбулася у Кременчуці 2 жовтня. Саме у цей день рівняни вперше і поки востаннє перемогли суперника на його полі.

 

На жаль, той сезон став невдалим для обох команд. «Дніпро» фінішував останнім. «Колгоспник» посів лише вісімнадцяту позицію з-поміж двадцяти команд ліги.

 

Наступної зустрічі довелося чекати чотири роки. Принаймні, так стверджують джерела, які вдалося віднайти. У змаганнях Класу «Б» Другої Зони чемпіонату УРСР кременчуцький «Дніпро» спершу розіграв із «Колгоспником» мирову на власному полі – 2:2. Також унічию – 1:1 – завершився матч у Рівному. Нагадаємо, саме у тому році рівненський «Колгоспник» змінив свою назву на «Горинь».

 

Знову «Дніпро» та «Горинь» зустрілися після повернення кременчужан із Класу «А» у Клас «Б» у 1969. Матч першого кола у Рівному знову не виявив переможця – 1:1. А у Кременчуці перемогу святкували господарі – 3:1. У тому сезоні «Дніпро» став п’ятим у чемпіонаті. Незважаючи на це, керівники автозаводу прийняли рішення зняти команду з розіграшу чемпіонату СРСР і про серйозний футбол у Кременчуці забули майже на 20 років.

 

Відродилася команда у 1986, коли вже «Кремінь» взяв участь у чемпіонаті УРСР серед колективів фізкультури. Вже за три роки клуб повертається до Другої ліги чемпіонату СРСР.

 

А у сезоні 1992-1993 «Кремінь», як і рівненський «Верес» бере участь у Другому футбольному чемпіонаті Незалежної України. Шостого вересня 1992-го року «Кремінь» перемагає у Кременчуці – 1:0 завдяки голу Ігоря Жабченка. У матчі другого кола, 28-го травня 1993-го, у Рівному «Верес» знову поступився – 2:3. Голи за рівнян тоді забили Олександр Червоний і Олександр Свистунов. «Верес» за підсумком того сезону посів останню, шістнадцяту сходинку турнірної таблиці, але залишився в еліті завдяки рішенню про розширення ліги.

 

Наступний сезон став найуспішнішим в історії «Вереса». Команда бізнесмена Валерія Короткова завоювала дванадцяту позицію у Вищій лізі чемпіонату України. Втім, навіть тоді матчі з «Кременем» були непростими. Гру у Рівному «Верес» виграв – 2:0. Відзначилися Олександр Паляниця та Ігор Яворський. Матч другого кола для кременчужан перетворився у гру за виживання і вони її виграли – 1:0, залишившись у Вищій лізі.

 

В сезоні 1994-1995 команди помінялися ролями. «Кремінь» завершив чемпіонат у ролі міцного середняка. А «Верес» - вилетів до Першої ліги. У Кременчуці команди зіграли унічию – 1:1, а у Рівному переміг «Кремінь» - 3:2.

 

Потім долі обох команд складалися приблизно однаково.

Після ще двох сезонів в еліті українського футболу «Кремінь» транзитом через Першу лігу опинився у Другій. Остання у ті часи складалася аж із трьох зон, тож команди з Рівного і Кременчука більше не перетиналися дотепер.

 

Як і «Верес», «Кремінь» на деякий час зникав із футбольної карти України. У сезоні 1999-2000 команду було розформовано. У наступному році Кременчук у чемпіонаті України представляв «АДОМС», але він проіснував лише рік. Відродити професійний клуб вдалося лише через п’ять років - у сезоні 2005-2006.

 

З тих пір команда двічі опинялася за крок до повернення у Першу лігу. У сезоні 2009-2010 «Кремінь» у матчі плей-офф програв віницькій «Ниві» - 0:2. А у минулому сезоні - поступився МФК «Миколаїв» вже за сумою двох матчів – 0:0 та 0:1.

 

Статистика зустрічей:

«Кремінь» - «Верес»: +5,=4,-3. Статистика м’ячів: 18:18.

 

Зміни у другій лізі

 

За 10 турів чемпіонату в другій лізі не одна команда змінила головного тренера. Новокаховська «Енергія» двічі змінювала керманича команди. Перед початком сезону клуб очолив Павло Матвейченко, згодом його місце посів Юрій Смагін. «Арсенал-Київ» замінив тренера на болгарського спеціаліста Ангела Червенкова.

 

На черзі стала сумська «Барса». Володимира Богача на тренерському містку замінив екс-гравець комсомольського «Гірник-Спорт» Андрій Кононенко. Свого часу Кононенко очолював ПФК «Суми», а у 2014-2015 був тренером-методистом ФК «Гірник».

Автор: Альона Душенко Джерело фото: "Верес" Джерело відео: Kremen tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх