В Кременчуці взялися відремонтувати КрАЗ-Кугуар, що врятував бійцям життя

22.07.2015, 13:08 Переглядів: 2 153

В Кременчуці взялися відремонтувати КрАЗ-Кугуар, що врятував бійцям життя

Виробник бронемашин відновив уже близько двох десятків автомобілів для фронту

Кременчужанин Олександр Каплін, водій-сапер окремої бойової прикордонної комендатури, звернувся з проханням до КрАЗу відремонтувати Кугуар після обстрілу. Мобілізований чотири місяці тому, він приїхав додому в 10-денну відпустку із зони активних бойових дій на Дебальцевському напрямку. Олександр отримав завдання від командира підрозділу дізнатися, чи допоможе завод-виробник відновити пошкоджену бронемашину.

 

У розмові з бійцем з'ясувалося, що у бронеавтомобіля КрАЗ-Кугуар, що рятував особовий склад з-під обстрілу, вийшли з ладу задній міст і зчеплення і машина третій тиждень знаходиться «на приколі», повідомляє прес-служба КрАЗу.

 

Олександр Каплін розповів, що Кугуари дісталися їм «у спадок» від бійців Могилевської комендатури, яких вони змінили. Машини в режимі повної готовності. Один з чотирьох КрАЗ-Кугуарів оснащений ГС17, він постійно знаходиться на нульовому блокпосту. Решта - підвозить і забирає бійців та інші вантажі.

 

«У тій ситуації про машину не думав, потрібно було рятувати бійців. Коли ведуть прицільний вогонь з різних сторін, дорогу не вибираєш. Тим більше, що асфальтована дорога на Дебальцевому напрямку гірша, ніж «ґрунтовка» - розбита технікою, снарядами, суцільні воронки і вибоїни. Ось і отримала машина серйозні ушкодження. Залишилося на ходу три з чотирьох Кугуарів, навантаження на них значно зросло і відсутність однієї одиниці бронетехніки сильно відчутна. Завдання виконуємо різні, в основному, це доставка бійців на нульовий блокпост, здійснюємо розвідку та рейди по виявленню і затриманню контрабандистів, що постачають сепаратистам спиртне, цигарки та м'ясо. Напрями та дороги різні (вірніше це суцільне бездоріжжя), КрАЗи справляються скрізь, без них, як без рук», - зазначив кременчужанин.

 

Машину на заводі пообіцяли відновити. Раніше уже були відновлені та передані силовим структурам більше двох десятків автомобілів КрАЗ, у тому числі броньованих КрАЗ-Спартан і КрАЗ-Кугуар.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх