У 2017 до ЗНО з англійської мови додадуть аудіювання

2.12.2016, 12:32 Переглядів: 5 933

У 2017 до ЗНО з англійської мови додадуть аудіювання

А з 2018 воно може стати одним з обов’язкових до здачі

Одним із завдань ЗНО з англійської мови у 2017 році буде аудіювання, а вже з 2018 року ЗНО з англійської мови стане обов’язковим, повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко 1 грудня під час прес-конференції по ЗНО-2017 у педагогічному коледжі.

 

- Це новий крок уперед, що серйозно ускладнює нашу роботу, у першу чергу, у технічному плані, але він суттєво підвищує об'єктивність оцінювання знань з іноземної мови, - говорить пан Олександр. - Цей експеримент уже проводився минулого року у 4 містах, а тепер - у кожному, що автоматично означає, що у 2018-му році МОН планує зробити тестування з англійської мови таким же обов'язковим, як і тест з української. Очевидно, що вони на шляху до реалізації цього.

 

 

Минулого року апробація тестових завдань з елементами аудіювання проводилась у Київській, Львівській, Одеській областях, а також у місті Києві. Цього року така апробація пройде вже по всій країні. За словами Олександра Сидоренка, абітурієнту буде запропонований аудіо-текст,  який він зможе прослухати двічі, після чого письмово, англійською мовою передати, про що у ньому йшлося. Текст буде начитаний диктором, чіткою, літературною англійською мовою на електронний носій інформації, який УКЦОЯО отримає від МОН, та на тестуванні буде відтворений за допомогою звуковідтворюючої апаратури. Найбільшою проблемою на цьому етапі директор Харківського РЦОЯО вважає забезпечення кожної аудиторії необхідною технікою.

 

- Проблема в тому, що ми повинні у кожній аудиторії забезпечити якісну звуковідтворюючу апаратуру: комп’ютер, програвач чи щось ще, - каже Олександр Сидоренко. - Це велика проблема, яка може спричинити потік апеляцій і все на світі, але це не причина відмовлятися від аудіювання, адже оцінювати знання з іноземної мови лише за рахунок того, що дитина обирає відповіді і ставить хрестики - несправедлива.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: rosettastone.co.uk
Теги: ЗНО-2017
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх