Кременчужани скаржаться до прокуратури на «Кременчукгаз» через 9,8 кубометрів газу у рахунках

7.09.2016, 08:30 Переглядів: 6 317

Кременчужани скаржаться до прокуратури на «Кременчукгаз» через 9,8 кубометрів газу у рахунках 

У своїх заявах люди пишуть про необгрунтовані рахунки за нормою 9,8 кубометрів газу замість 4,4 кубометрів. Споживачі вважають, що посадові особи підприємства ввели їх в оману.

У Кременчуці мешканці будинку на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, 3 масово пишуть заяви до прокуратури, в яких повідомляють про правопорушення з боку посадових осіб «Кременчугказу». Про це “Телеграфу” повідомила мешканка будинку Людмила Ковтун. Заяви збиратимуть до кінця тижня, а потім “пачкою” віднесуть до прокуратури.

 

- За серпень мешканцям нашого будинку були виставлені рахунки на 9,8 кубометрів газу на одну особу замість передбаченої норми 4,4 кубометра (на одну особу на газову плиту — ред.). Так нас нібито “покарали” за відмову від будинкових лічильників. Проте акти про порушення побутовим споживачам не надсилали, вони ці акти не підписували. Від квартирних лічильників ніхто з мешканців не відмовлявся, навіть навпаки: ми написали до ПАТ “Кременчукгаз” заяви з проханням встановити нам лічильники в квартири за рахунок підприємства у відповідності до п. 1 ст. 3 Закону України “Про забезпечення комерційного обліку природного газу”. За таких умов ми вважаємо, що нас ввели в оману, виставивши нам завищені рахунки і вбачаємо в цьому шахрайські дії. Один з мешканців нашого будинку порадився з юристом, і тепер пишемо заяви до прокуратури, - розповіла мешканка. 

 


Із тесту заяви
“...в діях посадових осіб ПАТ “Кременчукгаз”, які прийняли рішення про умисне направлення рахунків, розмір плати по яких об’єктивно перевищує встановлений законодавством та з метою отримання безпідставної вигоди, вбачаються ознаки злочинів, передбачених ст.15 та ст.190 КК України, тобто замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (по відношенню до осіб, які ці рахунки отримали та не сплатили) та ознаки злочину, передбаченого ст. 190 КК України (щодо осіб, які оплатили рахунки шахраїв).
 
При цьому обман, як спосіб шахрайства — це повідомлення потерпілому неправдивих відомостей або приховування фактів, повідомлення про які було обов‘язковим, що вводить потерпілого в оману. Враховуючи велику кількість споживачів м. Кременчука та Кременчуцького району та масштаби обману, обґрунтовано передбачаю, що метою злочинці є скоєння злочину в особливо великих розмірах.”
 

 

Повний текст заяви, яку підготували мешканці, можна скачати тут:

ZAYaVA.doc [13 Kb] (cкачиваний: 269)

 

Раніше юрист Олена Дмитриченко, коментуючи ситуацію з рахунками за граничною нормою — 9,8 кубометрів на людину, зазначила, що Кодекс газорозподільних систем не передбачає відповідальності окремого побутового споживача за відсутність загальнобудинкового приладу обліку. І на цій підставі можна оскаржувати виставлені рахунки по 9,8 кубометра газу на людину в суді.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх