Депутат Тетяна Сідерка подала позов до «Кременчукгазу»

14.09.2016, 10:28 Переглядів: 6 343

Депутат Тетяна Сідерка подала позов до «Кременчукгазу»

Вона вимагає скасувати нарахування за нормою 9,8 кубометрів газу на одну людину замість 4,4 кубометри

Депутат Тетяна Сідерка подала позов до «Кременчукгазу»

 

Депутат Тетяна Сідерка (РПЛ) виконала свою обіцянку і подала позов до ПАТ «Кременчукгаз». Точніше, вона за дорученням представляє інтереси кременчужанки, якій виставили рахунок на газ за нормою 9,8 кубометрів замість 4,4 кубометри. Нагадаємо, таким чином «Кременчукгаз» карає «неслухняних» абонентів за відмову від будинкових лічильників, хоча не має на це правових підстав. Так вважає юрист Олена Дмитриченко, коментар якої з приводу завищених рахунків публікував «ТелеграфЪ» раніше.

 

 

У позові, який склала депутат, залучивши юриста, вона посилається на норму Закону ст. 2 Закону України “Про забезпечення комерційного обліку природного газу”. Зокрема, на те, що лише з з 1.01.2018 р. постачання природного газу для населення проводиться тільки за умови комерційного обліку газу, тобто наявності лічильника. А зараз споживачам, які використовують газ лише для газової плити, надається можливість використовувати його за нормою – 4,4 кубометри газу на одну людину (Постанова КМУ від 23.03.2016 р. №203), а норма 9,8 кубометрів застосовується лише для порушників Кодексу.

 

Цитуємо позов:

 

«Вищезазначений Кодекс не передбачає  згоди окремого мешканця на встановлення загальнобудинкового приладу обліку газу, тобто не може бути передбачена і відповідальність за те, що не передбачено закономЦе відповідальність  балансоутримувача, в даному випадку КГЖЕП "Автозаводське".

Натомість, пункт Кодексу, на який посилається відповідач, застосовуючи норму 9,8 кубометрів газу, регламентує відповідальність побутового споживача (тобто конкретного споживача, а не їх групи), який не забезпечений лічильником газу та при цьому відмовляється від його встановлення за рахунок Оператора ГРМ.  
Отже, я як побутовий споживач  є відповідальним лише за відмову від встановлення лічильника до квартири, а не на будинок.    

ПАТ «Кременчукгаз» з невідомих мені причин  за липень місяць нарахував мені як споживачеві тариф 9,8 куб. м. на одну особу. Для мене, як до кінцевого споживача  ця подія є незрозумілою, зважаючи з того, що ПАТ «Кременчукгаз» не надав мені особисто пропозиції по встановленню лічильника і немає жодних підтверджень, що я особисто відмовлялася встановлювати лічильник або виконувати Закон України “Про забезпечення комерційного обліку природного газу”, норми кодексу газорозподільних систем.»

 

Далі споживач посилається на те, що він є сумлінним платником, не порушує законодавство у газовій сфері та просить:

 

1. Визнати неправомірним і скасувати рішення (акт-розрахунок), прийняте комісією з розгляду актів про порушення ПАТ "Кременчугаз"  про встановлення об'єму спожитого природного газу за липень 2016 р. за граничними об'ємами споживання природного газу населення, визначеного у додатку №10 до кодексу газорозподільних систем, а саме 9,8 м3. (Такий акт «Кременчукгаз» склав на мешканців будинку, хоча має складати на конкретного споживача)

 

2. Зобов'язати ПАТ «Кременчукгаз» провести перерахунок норми споживання природного газу з 9,8 м3 на  4,4 м3.

 

Скачати позов можна тут.

 

POZOV.doc [60 Kb] (cкачиваний: 343)

 

Також Тетяна Сідерка взяла під особистий контроль скарги мешканців до прокуратури на шахрайство «Кременчукгазу». Як повідомила вона «Телеграфу», 13 вересня з цього приводу вона зустрічалася з прокурором міста Анатолієм Скрипкою, і він пообіцяв їй до кінця тижня повідомити про хід розслідування за масовими скаргами кременчужан.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх