На що підуть кошти кременчужан, виділені на розвиток спорту

10.01.2017, 08:33 Переглядів: 2 445

На що підуть кошти кременчужан, виділені на розвиток спорту

З міського бюджету виділено 23 млн 228 тисяч грн

Згідно з прийнятим бюджетом наприкінці минулого року обсяг видатків загального фонду на фізичну культуру і спорт запланований у сумі 23,228 млн грн. Це на 6 млн грн більше ніж у 2016 році.

У міському бюджеті передбачаються видатки на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл (СДЮШОР з боксу, СДЮСШ з боротьби дзюдо, ДЮКСШ «Фаворит», КДЮСШ «Авангард», КДЮСШ № 1, КДЮСШ № 2), центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», централізованої бухгалтерії відділу з фізичної культури і спорту, проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, виплату стипендій найкращим спортсменам міста, фінансову підтримку громадським організаціям та комунальним підприємствам галузі.

Більша частина коштів передбачена на заробітну плату працівникам спортивних закладів. Враховуючи підвищення мінімальної зарплати у 2017 році, заплановано збільшення з 6,9 млн грн (у 2016 році) до 12,908 млн грн.

5,6 млн грн (минулого року - 3,87 млн грн) підтримка громадських організацій та комунальних підприємств:
- Муніципальний футбольний клуб «Кремінь» - 5 млн. грн
- Федерація футболу - 300 тис. грн.
- Баскетбольний клуб «Кремінь» - 250 тис. грн.
- ГО «На крилах надії України» - 62,5 тис. грн.
- Шахово-шашковий клуб «КАЇССА» - 20 тис. грн.
- Регбійний клуб «Бастіон» в сумі 10 тис. грн.

528 тисяч грн на стипендії найкращим спортсменам Кременчука.



Видатки спеціального фонду установ галузі фізична культура і спорт передбачені в сумі 1,015 млн грн. Дана сума включає:
- видатки за рахунок власних надходжень бюджетних установ в обсязі 15,8 тис. грн.
- капітальні видатки за рахунок коштів, що передаються із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 1 млн грн.

Ремонт спортивних закладів:
- СДЮШОР з боксу – 357 тис. грн. Капітальний ремонт з утепленням покрівлі приміщень загального користування – 240 тис. грн. та заміна вікон – 117 тис грн.
- ДЮКСШ «Фаворит» – 26,2 тис. грн на заміну вікон
- КДЮСШ № 1 – 16, 5 тис грн на капітальний ремонт об’єктів (ремонт покрівлі веслувальної бази, ремонт 34 аварійних вікон)
- КДЮСШ №2 – 213 тис грн на капітальний ремонт об’єктів (ремонт системи освітлення малого спортивного залу та коридорів І та ІІ поверхів, ремонт санвузла на ІІ поверсі, ремонт 15 аварійних вікон)
- придбання обладнання та предметів довгострокового користування (гімнастична стінка, штанга (комплект), борцівські килими, стіл для настільного тенісу, щит баскетбольний в зборі, тренажери волейбольні) – 187,3 тис. грн.

Минулого року на ремонт виділили 1,87 млн грн та 15,38 млн грн на капітальне будівництво.

У студії «Громадського» підняли питання будівництва палацу спорту у Кременчуці. Адже баскетбол страждає через відсутність спортивного майданчика, який відповідав би вимогам Суперліги.


- Ми спілкувалися з Віктором Кобзистим, президентом БК «Кремінь», який намагається якомога більше залучити фінансів на розвиток спорту, і безпосередньо спортивної інфраструктури. Розуміючи, що зал КДЮСШ-2 не відповідає вимогам гри у Суперлізі. Розглядається варіант перекладного паркету у тенісному клубі «Прем’єр» та побудова швидкої конструкції, на кшталт комплексу «Шарада» або торгового комплексу «Нова лінія». Для такої конструкції потрібна лише земля. Декілька варіантів міський голова запропонував баскетбольному клубу «Кремінь». Зараз інвестори клубу розмірковують над пропозицією. Якщо буде згода, ми за 3-6 місяців побудуємо таку конструкцію, - зазначив заступник мера Руслан Проценко.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх