Як до кінця року зростатимуть оклади бюджетників

13.06.2011, 19:28 Переглядів: 4 453
Оклади бюджетників поступово зростатимуть – до кінця року вони збільшаться на 40-200 гривень. А от педагоги та соцпрацівники із вересня дійсно відчують поповнення у кишені – їм дадуть надбавки..

Урядовці ухвалили постанову, за якою вже із липня бюджетники мають за свою працю отримати більше. Як розповідає заступник начальника міськфінуправління Тетяна Тетьоркіна, по-перше, кваліфікованіші фахівці знов отримуватимуть більше, за некваліфікованих працівників. Тобто сторожі та медсестри, які останнім часом мали однаковий оклад, тепер «відірвуться» одні від одних – медсестри будуть отримувати більше. Щоправда, різниця не буде надто значущою – наприкінці року вона максимум складе 150 гривень. 

По-друге, до кінця року буде потроху зростати так званий перший тарифний розряд – це відправна точка, від якої розраховують оклади бюджетників. Завдяки цьому платня працівників бюджетної сфери у липні, вересні, жовтні та грудні ставатиме все більшою і більшою. Щоправда, це «більше» виллється у 40-200 гривень, що додадуться до окладу. Проте, для працівників, що отримують надбавки, остаточна сума, яку видадуть на руки, дійсно збільшиться. 

Надбавки цього року чекають і на тих, хто їх раніше «не бачив». Так, якщо з освітян 20% до окладу отримували лише вчителі у школах, то з вересня цього року на таку надбавку зможуть розраховувати й інші педпрацівники – викладачі у музичних школах, у закладах позашкільної освіти, вихователі у дитсадках. 

Загалом на кінець року зарплата вчителя  у середньому становитиме дві тисячі із копійками. Гривень на 200 більше за них разом із надбавками отримуватимуть лікарі-хірурги, офтальмологи, ендокринологи тощо. Остаточна сума залежатиме від стажу та кількості надбавок.

Також із вересня більше отримають працівники соцзахисту, але лише ті, хто працює у територіальних та реабілітаційних центрах. Їм дадуть таку ж надбавку, яку дали в 2010 році медикам – 10-30% від окладу, в залежності від вислуги років.   

Міські фінансисти підрахували: на те, щоб за цією постановою виплатити зарплату бюджетникам Кременчука, потрібно близько 6 мільйонів гривень. Проте, поки що ця постанова лише на папері – держава ще не виділила коштів на її втілення. Однак, фінансисти розраховують, що це станеться вже влітку, і бюджетники у липні отримають більше. Якщо ж процес затягнеться, кошти видаватимуть «заднім» числом.



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх