Начальник кременчуцького військового ліцею подав заяву про звільнення

28.01.2011, 09:52 Переглядів: 6 908 Коментарів: -1
Полковник Поляков розповів, хто на нього тисне.

У вівторок, 25 січня, начальник кременчуцького військового ліцею полковник Поляков провів прес-конференцію. Він розповів, що змушений подати заяву про звільнення. Таке рішення начальник ліцею прийняв через чисельні скарги (близько 50-ти) родички одного з ліцеїстів, постійні перевірки навчального закладу протягом року, та певний тиск з боку посадовців вищого рівня. 

У попередньому номері «Телеграфа» («ТЪ» №3, стор. 8) ми розповіли про те, що начальнику Кременчуцького військового ліцею полковнику Полякову «згори» неофіційно пропонують написати заяву про звільнення за власним бажанням.  Під загадковим поняттям «згори» ми мали на увазі обласне управління освіти та служби губернатора Полтавщини. Ані начальник управління освіти пан Мирошниченко, ані заступник губернатора пан Коваль не підтвердили, що пропозиції звільнитися за власним бажанням мали місце. Натомість посадовці засвідчили, що у ліцеї дійсно тривають перевірки. І здійснюються вони за скаргами, що надійшли до вищезгаданих установ.  Автор найбільшої кількості скарг – родичка одного з колишніх ліцеїстів. Вона скаржиться на те, що ліцеїстів ставлять у добовий караул, змушують для загартування обливатися холодною водою, що вони голодують, і що полковник Поляков «погана людина».

 Матеріал про військовий ліцей викликав досить жваву реакцію наших читачів. На сайті «Телеграфа» спалахнула стихійна дискусія. На жаль, відвідувачі сайту дискутували виключно на тему «Хороший чи поганий полковник Поляков?».  «ТелеграфЪ» визначає проблему по-іншому – законно чи незаконно те, що відбувається в ліцеї?  Якщо мова йде про зловживання в ліцеї, їх треба або довести, або спростувати.  Якщо ж начальника ліцею змушують залишити посаду через «штабні ігри» чи помсту посадовців, кременчужани мають про це дізнатися.  

 На сьогодні ситуація склалася така. 25 січня начальник ліцею полковник Поляков повідомив журналістам, що написав заяву про звільнення за власним бажанням з 1 лютого 2011 року.   Полковник Поляков визнав, що вирішальними для прийняття такого рішення стали  емоції.  Коли в четвер, 20 січня, до ліцею прибула чергова група перевіряючих, він сів писати заяву – бо вважав, що іншого виходу немає.

Водночас полковник Поляков подав 17 січня позовну заяву до Автозаводського райсуду про захист своєї честі та гідності. Позов поданий проти автора численних скарг на ліцей – родички колишнього ліцеїста. Полковник пояснив, що подав позов, бо факти, наведені у скаргах, не знайшли підтвердження під час перевірок – крім добових караулів, які прокуратура визнала незаконними, і керівництво ліцею їх скасувало. Таким чином, полковник вважає, що факти, подані у скаргах, недостовірні – а, між тим, їх неодноразово використовували регіональні газети, друкуючи матеріали про «беспредел» в ліцеї. 

 Під час прес-конференції журналісти всіляко намагалися з’ясувати, хто ж із кременчуцьких посадовців незадоволений полковником Поляковим та намагається його «зняти», використовуючи жінку, що пише скарги, як димову завісу? В ході розмови спливло прізвище Володимира Коваленка – голови Автозаводської райради. Відповідаючи на запитання, полковник Поляков зазначив, що вони разом з паном Коваленком створювали військовий ліцей, плідно співпрацювали, та на якомусь етапі стосунки стали прохолодними. Минулого тижня начальник ліцею намагався поспілкуватися з головою райради з приводу ситуації, що склалася. Пан Коваленко від спілкування ухилився.

Хто ж зрозуміє нашого мера?

На прес-конференції в ліцеї журналісти також цікавились позицією міського голови пана Бабаєва. Власне, вони цікавились його позицією ще раніше.  Минулого вівторка, 18 січня, «ТелеграфЪ» дізнався, що полковник Поляков приходив на прийом до міського голови. Ми запитали полковника про результати зустрічі. Він був дуже засмучений, сказав, що результат, скоріше, негативний.  Між тим, у понеділок, 24 січня, пан Бабаєв заявив редакторам «Телеграфа» та «Програми Плюс»: «Поляков одержим идеей. Таких людей необходимо поддерживать. Поляков мне близок по духу... Он приходил ко мне, говорил, что на него давят... Не может какая-то бабушка, которая пишет везде жалобы, снять с должности руководителя, создавшего лицей с нуля!».

 

Через цю оптимістичну відповідь ми ще раз, вже на прес-конференції, запропонували полковнику Полякову розповісти, як пройшла зустріч з міським головою. Він сказав: 

– Мер був дуже зайнятий, зустріч була короткою – дві хвилини. Я запитав про підтримку, він сказав, що є багато негативної інформації про ліцей.  Сказав, що розбереться. Я знаю, що раніше від Бабаєва була скарга до прокуратури. Сподіваюсь, він тепер змінив свою думку. Та як він розбиратиметься, не знаю. Розібратися можна по-різному.

 На нашу думку, в коментарях двох посадовців є певні суперечливості.  Ще більше суперечливостей щодо позиції міського голови пана Бабаєва додає матеріал журналіста Бєлковського «Закон молчания лицея». Він надрукований у газеті «Телеэкспресс-ПЛЮС» (м. Комсомольськ) від 22 грудня 2010 року. Ось що пише журналіст: «Она (автор скарг на начальника лицею, ред.) показывает мне копию письма из Полтавской областной прокуратуры от 19.11.2010 г., подписанного заместителем прокурора П. Карпинским, и просит через еженедельник «ТЭ-Плюс» выразить искреннюю благодарность народному депутату Украины Олегу Бабаеву. «Если бы не его содействие, то дело никогда бы не сдвинулось с мертвой точки...»  В прокурорском письме, в частности, говорится: «Сообщаю, что Ваше обращение, которое поступило от народного депутата Украины Бабаева О. М., в отношении нарушения прав лицеистов Кременчугского лицея с усиленной военно-физической подготовкой, прокуратурой Полтавской области проверено». 

Ми, звісно, дуже вибачаємось за свою ситуативну нетямущість, але все-таки яку позицію має  пан  Бабаєв? Як йому вдається водночас і подавати до прокуратури звернення про порушення прав кременчуцьких ліцеїстів, і називати начальника ліцею «близким по духу» та таким, що заслуговує на підтримку?  Втім, в одному пан міський голова правий – дійсно, «не может какая-то бабушка, которая пишет везде жалобы, снять руководителя...» Це можуть інші. «ТелеграфЪ» і далі розповідатиме читачам про перебіг подій у кременчуцькому військовому ліцеї.

ПО ТЕМЕ:



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: -1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх