Що далі буде з музеєм?

15.01.2011, 13:43 Переглядів: 4 554
Міська влада вирішуватиме, давати чи не давати кошти на завершення ремонту.

.

Мабуть, ніколи раніше кременчужани так часто не слухали повідомлення про краєзнавчий музей.  А все через ремонт, який ледь не став тотальною руйнацією.  Восени 2008-го року міська влада розпочала реконструкцію  Кременчуцького краєзнавчого музею. Дуже швидко гроші скінчилися, будівельні роботи припинили, а музей залишили стояти посеред головної вулиці міста із вибитими вікнами та зруйнованим фасадом.  Так будівля, де зберігається історія Кременчука, простояла три роки. Минулої зими температура у музейних залах впала до +70С. Стіни вкрила пліснява та грибок, потім прорвало труби, прокладені у стінах, потім текло зі стелі. Коротше кажучи, сюжет «Ремонт в музеї»  цілком може стати сценарієм містичного трилеру – музейні працівники кажуть, що навіть історичний привид Кременчуцького музею –  тендітне таке дівча із родини тютюнового магната  – тихенько втік із музею через холоднечу та плісняву.  А коханець привиду – бравий молодий гусар – потім невтішно ридав на музейному даху – вниз, у зали,  не спускався, бо там було надто вогко.

Зрештою, музею трохи пофартило – під час цьогорічної виборчої кампанії його почали активно ремонтувати. Чинна на той час влада демонструвала свою відданість культурі.  Роботи виконувала приватна будівельна фірма «ВЛАН» (керівник – пан Бутко).  Будівельники вивели нову фасадну стіну, вставили пластикові вікна, підготували стіни для подальших робіт і ... гроші, виділені владою на ремонтні роботи 2010 року, скінчилися. Що далі?

  За процедурою, реконструкція краєзнавчого музею фінансується через бюджет розвитку Кременчука.  Бюджет розвитку на 2011 рік ще не затверджений.  Кажуть, він вже складений, але міський голова його ще не бачив – пан Бабаєв у новорічній відпустці.  Як повідомили «Телеграфу» в Управлінні капітального будівництва міськвиконкому, в проекті бюджету  закладено два мільйони гривень на подальшу реконструкцію музею протягом 2011 року.  Ці кошти мають піти на завершення робіт по фасаду будівлі та на реконструкцію даху.  

 А виділять чи не виділять ці кошти – вирішуватиме міський голова та депутати міської ради, коли затверджуватимуть бюджет розвитку міста на 2011 рік. А ми вам детально розповімо, яку позицію займе мер та депутати щодо міського музею.

Історична справедливість існує

Петро Григорович Сергєєв

 

сторична справедливість існує
 Керівництво будівельної фірми «ВЛАН» розшукало старого кременчуцького  архітектора, який свого часу  намагався врятувати історичну будівлю музею від безграмотної реконструкції в дусі «брежнєвських часів».  Архітектора звуть Петро Григорович Сергєєв. Колись він закінчив художнє реальне училище і отримав спеціальність майстра-виконавця  декоративної штукатурки. Потім отримав диплом архітектора у Київському художньому інституті.  А потім приїхав до Кременчука. Проект реконструкції Кременчуцького краєзнавчого музею був його першим робочим проектом після закінчення інституту. Молодий архітектор Сергєєв намагався врятувати історичну будівлю, зберегти фантастично гарний стиль модерн, у якому вона була виконана. Та переміг маститий архітектор Вишинський. Проект Сергєєва відхилили, ознаки модерну по фасаду будівлі знищили, на місці стильного старовинного  маєтку виріс опецькуватий куб зі скла та бетону. 
 І ось зараз, через стільки років, архітектора Сергєєва запросили, аби він відновив архітектурні елементи стилю модерн, які прикрашали фасад історичної  будівлі. Класно, правда?

Керівництво будівельної фірми «ВЛАН» розшукало старого кременчуцького  архітектора, який свого часу  намагався врятувати історичну будівлю музею від безграмотної реконструкції в дусі «брежнєвських часів».  Архітектора звуть Петро Григорович Сергєєв.

Колись він закінчив художнє реальне училище і отримав спеціальність майстра-виконавця  декоративної штукатурки. Потім отримав диплом архітектора у Київському художньому інституті.  А потім приїхав до Кременчука.

Проект реконструкції Кременчуцького краєзнавчого музею був його першим робочим проектом після закінчення інституту.

Молодий архітектор Сергєєв намагався врятувати історичну будівлю, зберегти фантастично гарний стиль модерн, у якому вона була виконана. Та переміг маститий архітектор Вишинський. Проект Сергєєва відхилили, ознаки модерну по фасаду будівлі знищили, на місці стильного старовинного  маєтку виріс опецькуватий куб зі скла та бетону.  І ось зараз, через стільки років, архітектора Сергєєва запросили, аби він відновив архітектурні елементи стилю модерн, які прикрашали фасад історичної  будівлі. Класно, правда?

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх