Кременчужанам, які зекономили субсидії, слід до 1 вересня подати заяви на монетизацію

31.07.2017, 09:36 Переглядів: 5 270

За заявою відшкодуванню підлягають електроенергія на максимальну суму 135 грн і газ на максимальну суму близько 700 грн за умови, якщо ці ресурси використовувалися для опалення. Виплати проводитимуться у вересні-жовтні.

Цьогоріч держава вперше повертає гроші українцям за субсидії, зекономлені протягом опалювального сезону 2016-2017 років. Це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій, повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко. Інформація про майбутні виплати розміщена на урядовому порталі.

 

Монетизації підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу -  100 кубометрів за умови, що ці ресурси використовуються для опалення. Максимальна сума коштів, які може отримати громадянин  - 135 гривень  за зекономлену електроенергію та близько 700 гривень за зекономлений обсяг газу.

 

«Під монетизацію підпадають близько 2 млн. домогосподарств. Громадяни, які зекономили ресурси, мають до 1 вересня поточного року звернутися до органів соціального захисту із відповідною заявою та вказати реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати кошти. Виплата коштів відбуватиметься у вересні-жовтні цього року», - наголосив В.Музиченко.

 

Якщо громадянин має зекономлену субсидію на газ або електроенергію, які використовуються для опалення, але з якихось причин не був включений у відповідний список на монетизацію, він може звернутися до підприємства з проханням включити його у додатковий список. Або ж потрібно надати інформацію органу соціального захисту населення про наявність зекономленої субсидії, що часто видно з платіжки. На підставі цього управління соцзахисту має право запитати надавача послуги –  чому такого громадянина не було включено у відповідні списки, уточнив фахівець Мінсоцполітики.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх