До Кременчука завітали гравці збірної України з футнету

9.01.2017, 12:03 Переглядів: 3 219

До Кременчука завітали гравці збірної України з футнету

У тенісному корті «Прем’єр» відбувся третій турнір з тенісболу. На фото зліва на право: Дмитро Масалєв та Дмитро Шевчук

8 січня до Кременчука на турнір з тенісболу «Sky Loft» завітали гравці національної збірної з футнету. Дмитро Масалєв та Дмитро Шевчук розповіли «Телеграфу», що в Україні за останні два роки тенісбол набирав обертів.


- Поки в Україні, на жаль, цей вид спорту не дуже розвинений, на чемпіонаті України представлено лише 6 команд. Однією з ключових проблем є відсутність фінансування. Наприклад. у Словаччині є професійні клуби, а гравці займаються цим професійно. В Україні президент федерації сам намагається залучити фінансування та команди до гри у чемпіонаті, - розповів Дмитро. – Щоб набратися досвіду необхідно брати участь у закордонних чемпіонатах, адже в Україні немає спеціалістів. В Україні лише один тренер, але він не може охопити всі елементи, і деякі прийоми нам показують «на пальцях».


За словами хлопців, в європейських збірних, гравці навіть сідають на шпагат.


- Для кращої гри гравці повинні бути високого зросту та з довгими ногами. Велику роль відіграє розтяжка. Важливо коли стоїть блокуючий гравець під сіткою, який за рахунок зросту та розтяжки зможе заблокувати удар, - додали гравці національної збірної.

Наприкінці листопада збірна України з футнету змагалася на чемпіонаті світу у чеському місті Брно. Команда в оновленому складі, зайняла 8 місце. Основу команди склали гравці київського клубу «Хелсгруп». Серед членів збірної команди України, до слова, немає жодного професіонала з великого футболу. Хоча в Брно міг поїхати, колишній гравець національної збірної Ігор Костюк. Екс-півзахисник київського Динамо через зайнятість за місцем основної роботи (Ігор є асистентом старшого тренера в молодіжній команді Динамо) Костюк не зміг поїхати на чемпіонат світу.


До Кременчука завітали гравці збірної України з футнету

Склад збірної України на чемпіонат світу 2016: Дмитро Масалєв (1994 р.н.), Юрій Машталір (1982), Олег Усиченко (1994), Іван Гром (1994), Ігор Павлишин (1972), Дмитро Шевчук (1994) та головний тренер Денис Виленкин.

Футнет і тенісбол - це одне і те ж. Футнет - офіційна міжнародна назва гри, яку в Україні прийнято називати тенісбол. Це гра футбольним м'ячем через тенісну сітку на майданчику, близькою за розмірами до волейбольної. Суть гри - теж симбіоз цих трьох видів спорту. Від футболу - робота з м'ячем, від тенісу - торкання м'яча майданчика, набір ударів, від волейболу - три торкання на команду, прийом м'яча, пас, атака, блок.


Вважається, що тенісбол зародився у Чехословаччині у 20-х роках минулого століття. Крім європейських країн тенісбол розвинений у Південній Кореї. У цій країні національна гра кьокку, вона охоплює близько одного мільйона професіоналів, а гра дуже нагадує футнет.


Цікаво, що футнет добре знайомий і в Україні - дуже часто його використовують в ході тренувань професіонали зі звичайного футболу.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх