У Кременчуці зареєстровано 348 ВІЛ-інфікованих

1.12.2015, 17:35 Переглядів: 1 537

Сьогодні всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. На диспансерному обліку в кабінеті ”Довіра” станом на сьогоднішній день знаходиться 348 ВІЛ – інфікованих. Про це повідомляє прес-служба мерії з посиланням на начальника міського управління охорони здоров’я Максима Середу.

 

У 2014 році цей показник становив 320 осіб. Із них діагноз СНІД встановлено 101 особі, а у 2014 році – 79 особам.

 

У 2015 році з вперше установленим діагнозом ВІЛ-інфекції стало на облік - 47 чоловік. Так як СНІД є пізньою стадією ВІЛ-інфекції, і з моменту, коли відбулось інфікування до стадії СНІДу може проходити до 10-15 років, то весь цей час наш пацієнт є джерелом інфекції навіть не підозрюючи цього. У 2015 році вперше встановлений діагноз СНІД мають 33 хворих, це 32,7% від загального числа хворих (101) на ВІЛ-інфекцію в стадії СНІДу.

 

За 9 місяців 2015року проведено 5342 скринінгових обстеження на ВІЛ-інфекцію методом ІФА. В порівнянні з аналогічним періодом 2014 року на 2752 більше обстежень При цьому в 2015 році виявлено ВІЛ-інфекцію у 75 осіб методом ІФА, та у 10 осіб у 2014 році.

 

У зв’язку з цим у Кременчуці проводився декадник. На 1-ї міської лікарні провели круглий стіл, а у школах лекції.

 

Сьогодні, 1 грудня, на базі ВПУ № 5 ім. А.С. Макаренка разом з ГО "Світло надії" провели акцію з тестування на ВІЛ-інфекцію всіх бажаючих( протестувалося 40 чоловік). Також провели круглий стіл наукового товариства Кременчуцького медичного коледжу ім. В.І. Литвиненка.

 

Довідка

 

У травні 1984 року з’явилось повідомлення про виділення із лімфоцитів хворих вірусу, який назвали вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). Відкриття ролі ВІЛ в пандемії СНІДу стало одним з найважливіших відкриттів другої половини ХХ ст.. пройшло уже 30 років , вірус дуже детально вивчений, а результатів в подоланні пандемії так і немає. Ми живемо в епоху нової інфекційної хвороби і вимушені враховувати це. Все частіше лікарі зустрічаються з проблемою здоров’я пацієнта на фоні ВІЛ-інфекції, до того ж, у них немає цієї інформації. Хворі, як правило, замовчують про статус ВІЛ-інфекції.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх