Якими будуть ціни на продукти

6.08.2010, 13:19 Переглядів: 4 030
Спека наганяє ціни на хліб, крупи та молоко«ТелеграфЪ» примірявся до нового врожаю та намагався дізнатися, що й за якою ціною купуватимемо восени..

 

Якими будуть ціни на продукти
Спека наганяє ціни на хліб, крупи та молоко
«ТелеграфЪ» примірявся до нового врожаю та намагався дізнатися, що й за якою ціною  купуватимемо восени. 
Хліб. На Полтавщині врожай ранніх зернових склав 23,2 центнери з гектара, що на 9,4 центнери менше, ніж минулого року. Причина зрозуміла: спекотне літо. Проте в інспекції з якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації заспокоюють: хоча пшениці й вродило менше, зате вона краща за якістю, ніж торік. Тобто пшениця, в основному, якраз така, яка придатна для випікання хліба. Тому області борошна вистачить. Але загалом експерти агропромислового ринку прогнозують підвищення ціни на пшеницю через зростання світових цін і посуху в Росії.
– Хліб подорожчає, це однозначно, – каже Галина Олійник, директор Кременчуцького хлібокомбінату. – І це подорожчання буде на 10 копійок, а значно більшим. Адже постійно дорожчає борошно, на 10% подорожчав газ, зростає мінімальна зарплата. Розрахунки ми робитимемо тоді, коли встановляться стабільні ціни на пшеницю нового врожаю.
Житньо-пшеничний хліб Кременчуцького хлібокомбінату від 5 серпня став коштувати на 11 коп дорожче. Через дефіцит борошна 2-го сорту, замість хліба «Популярний» (по 2 грн 65 коп у магазинах) почали випікати новий сорт «Бережанський» (2 грн 76 коп) — з борошна 1-го сорту.
– Це тимчасово, тільки-но закупимо борошно 2-го сорту, повернемося до хліба «Популярний», за ціною, яка й була. 
 
Крупи. Гречка на ринку підскочила в ціні до 13 гривень за кілограм. Як каже Дмитро Мудрий, представник торгової компанії, подорожчання круп влітку – звичне явище перед новим врожаєм.  Зазвичай восени ціни йдуть на зниження. 
– Однак сильно ціна не впаде, дешевих круп не буде, адже збільшується їх собівартість, – пояснює Дмитро Мудрий. 
Його прогнози підтверджують і дані управління розвитку АПК Полтавської облдержадміністрації – гречка зовсім не вродила: з гектара зібрали по 8,5 центнерів, вдвічі менше, ніж торік.
Овочі. Серпень – якраз той період, коли ціни на них починають падати. Не виняток і нинішній рік, хіба що для огірків. Продавці пояснюють: ця городина зовсім посохла через спеку. Тож хто не встиг у липні запастися огірками на консервацію по 2-3 гривні, вже цього й не зробить. Зате багато помідорів. Картопля теж вродила, і запасти її можна буде за цінами минулого року (десь по 2,2-2,5 грн), особливо тоді, коли цей овоч почнуть возити з Сумщини та Чернігівщини. 
Молокопродукти. Зростання цін на молочні продукти вже спостерігалося в магазинах Кременчука в липні. Особливо помітно це було на ціні масла.  «Коровам не сподобалася спека», – пише ЛігаБізнесІнформ про дефіцит сировини на молочному ринку. Посилаючись на експерта – Василя Винтоняка, директора аналітичного  агентства «Інфагро», видання пише, що виробники молочної продукції піднімуть ціни на 10%. 
Трохи солодкого. Експерти не прогнозують підвищення ціни на цукор, адже буряку посіяли більше, ніж торік. Посилаючись на аналітиків, газета «Сегодня» пише навіть про здешевлення цукру восени до 6-6,5 гривень. Немає тенденцій і до подорожчання олії: врожай соняшника добрий. Це якраз та культура, якій подобається спека. 
Тетяна ДОНЧЕНКО

Хліб

На Полтавщині врожай ранніх зернових склав 23,2 центнери з гектара, що на 9,4 центнери менше, ніж минулого року. Причина зрозуміла: спекотне літо. Проте в інспекції з якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації заспокоюють: хоча пшениці й вродило менше, зате вона краща за якістю, ніж торік.

Тобто пшениця, в основному, якраз така, яка придатна для випікання хліба. Тому області борошна вистачить. Але загалом експерти агропромислового ринку прогнозують підвищення ціни на пшеницю через зростання світових цін і посуху в Росії.

– Хліб подорожчає, це однозначно, – каже Галина Олійник, директор Кременчуцького хлібокомбінату.

– І це подорожчання буде на 10 копійок, а значно більшим. Адже постійно дорожчає борошно, на 10% подорожчав газ, зростає мінімальна зарплата. Розрахунки ми робитимемо тоді, коли встановляться стабільні ціни на пшеницю нового врожаю.


Житньо-пшеничний хліб Кременчуцького хлібокомбінату від 5 серпня став коштувати на 11 коп дорожче. Через дефіцит борошна 2-го сорту, замість хліба «Популярний» (по 2 грн 65 коп у магазинах) почали випікати новий сорт «Бережанський» (2 грн 76 коп) — з борошна 1-го сорту.– Це тимчасово, тільки-но закупимо борошно 2-го сорту, повернемося до хліба «Популярний», за ціною, яка й була. 

Крупи

Гречка на ринку підскочила в ціні до 13 гривень за кілограм. Як каже Дмитро Мудрий, представник торгової компанії, подорожчання круп влітку – звичне явище перед новим врожаєм.  Зазвичай восени ціни йдуть на зниження. 

– Однак сильно ціна не впаде, дешевих круп не буде, адже збільшується їх собівартість, – пояснює Дмитро Мудрий. Його прогнози підтверджують і дані управління розвитку АПК Полтавської облдержадміністрації – гречка зовсім не вродила: з гектара зібрали по 8,5 центнерів, вдвічі менше, ніж торік.

Овочі

Серпень – якраз той період, коли ціни на них починають падати. Не виняток і нинішній рік, хіба що для огірків. Продавці пояснюють: ця городина зовсім посохла через спеку. Тож хто не встиг у липні запастися огірками на консервацію по 2-3 гривні, вже цього й не зробить. Зате багато помідорів. Картопля теж вродила, і запасти її можна буде за цінами минулого року (десь по 2,2-2,5 грн), особливо тоді, коли цей овоч почнуть возити з Сумщини та Чернігівщини.

Молокопродукти

Зростання цін на молочні продукти вже спостерігалося в магазинах Кременчука в липні. Особливо помітно це було на ціні масла.  

«Коровам не сподобалася спека», – пише ЛігаБізнесІнформ про дефіцит сировини на молочному ринку. Посилаючись на експерта – Василя Винтоняка, директора аналітичного  агентства «Інфагро», видання пише, що виробники молочної продукції піднімуть ціни на 10%. 

Трохи солодкого

Експерти не прогнозують підвищення ціни на цукор, адже буряку посіяли більше, ніж торік. Посилаючись на аналітиків, газета «Сегодня» пише навіть про здешевлення цукру восени до 6-6,5 гривень. Немає тенденцій і до подорожчання олії: врожай соняшника добрий. Це якраз та культура, якій подобається спека.

 



 
Теги: молоко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх