Що люблять інтелігентні жінки: виставка Тетяни Яворської

27.11.2012, 10:11 Переглядів: 4 969

Що люблять інтелігентні жінки: виставка Тетяни Яворської
Інтелігентні жінки люблять хризантеми, та заради мами вирощують помідори

16 листопада у Кременчуцькій художній галереї відкрилася персональна виставка дизайнера і викладача Тетяни Яворської.  Експозиція складається з ніжних акварелей, симпатичних пейзажів – морських та дачних – а також графічних робіт філософського напряму. Графіка займає майже цілу залу. Втім, перше, що зустріне глядачів – це квіти та цілі квіткові галявини.

 

Відкриття персональної виставки Тетяни Яворської відбулося при великому скупченні народу. Прийшло багато дітей – її учнів (пані Тетяна викладає в художній школі «Віка» та в КУЕІТУ).

 

Що люблять інтелігентні жінки: виставка Тетяни Яворської
Тетяна Яворська

 

Що люблять інтелігентні жінки: виставка Тетяни Яворської 

Учні Тетяни Яворської

 

Прийшли на захід і відомі кременчуцькі художники. Завітав навіть пан Анісімов – тривалий час він керував міськими художніми майстернями, без його участі не обходилась жодна виставка. Пан Анісімов виступив перед публікою і позитивно оцінив творчість пані Тетяни. Зокрема, зазначив, що її морські пейзажі мають інтелігентний вигляд і приємний, витончений колорит – на відміну від яскравої аматорської мазні на тему «море».

 

Інший відомий кременчуцький художник – пан Черепанов – виголосив довгу зворушливу промову «про Таню», про мистецтво, та про дружбу інтелігентних людей. Родини Черепанових і Яворських давно дружать – ще з тих часів, коли юна Таня і відомий дизайнер Черепанов працювали в одній дизайнерській групі.

Тетяна Яворська переїхала з Дніпропетровська до Кременчука у 70-х роках. 

 

Батько її служив деканом Кременчуцькому політехнічному інституті. Таня вчилась у кременчуцькій художній школі у Серафима Захаровича Кузнєцова, якого потім забрали до Ленінграда – керувати ленінградської художньою школою. Згодом Тетяна Яворська закінчила знаменитий Харківський худпром – художньо-промисловий інститут, який готував найкреативніші на той час дизайнерські кадри. Після закінчення інституту повернулась до Кременчука – працює тут дизайнером та викладачем.

 

А весь вільний час (якого дуже небагато) присвячує живопису. За словами художниці, пише вона те, що бачить навколо. А бачить вона найчастіше те, що росте на дачі. Пані Тетяна розповіла «Телеграфу», що дуже любить хризантеми і ромашки. Та заради мами вона крім хризантем і ромашок вирощує ще й помідори та полуницю – культури, більш звичні для кременчуцьких дачників. Втім, за словами художниці, мама ніколи не змушувала її вирощувати помідори – навпаки, завжди заохочувала до живопису. Навіть на дачі, у розпал сезону, коли більшість радянських дачників насмерть вгризалися у землю. Завдяки такій маминій толерантності Кременчук нині має професійного дизайнера, викладача і художника – Тетяну Яворську. 

Автор: Лариса Артеменко Фото: Александр Гринченко
Теги: выставка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх