Як Глухов, Коваленко та Коваленко півкіло бурштину купували!

15.05.2009, 13:30 Переглядів: 2 084
Це – зворушлива історія про добру справу посадовців. Ви не повірите, але цю добру справу вони зробили для культури!.
У кременчуцькому краєзнавчому музеї чимало дуже гарних експонатів. Подивіться лише на це розкладне великоднє яйце дивної краси (фрагмент).

18 травня – День музеїв. «ТелеграфЪ» вирішив з цього приводу написати щось позитивне. Ну, справді, скільки можна писати, що кременчуцький краєзнавчий музей легковажні чиновники «розкурочили» і кинули? І на День Перемоги його розбитий фасад із гордим червоним прапором нагадував сумні повоєнні руїни. Страшенно шкода музею, але сьогодні ми налаштовані будь-що розповісти вам зворушливу історію про культурних чиновників. Слухайте.

Грошей у регіональних музеях немає ніколи – це вже історично так склалося, що культура має культурно жебракувати, щоб придбати нові експонати. І от якось до рук кременчуцького краєзнавця пана Петренка потрапив величезний шматок справжнісінького бурштину. Причому не імпортного прибалтійського, а нашого, знайденого у Кременчуцькому районі. Знахідка сама по собі фантастична. Та ще й вага шматка – 525 грамів. Тому директор кременчуцького краєзнавчого музею пані Гайшинська просто-таки втратила сон та апетит – дуже вже хотілося придбати такий розкішний експонат. А грошей же немає! Пані директор звернулася по допомогу до міської влади. У мерії їй поплакались, що теж не мають грошей. Але директор музею все одно вірила і сподівалася. І так півроку. А шматок бурштину тим часом лежав у музейному сейфі і чекав. Якимось чином про багату кременчуцьку знахідку довідались у київському Музеї природи. Щоправда, їх цікавив не сам бурштин, а доісторичні комахи, які можуть у ньому знаходитись – бурштину ж понад 30 мільйонів років! Кияни наполегливо пропонували продати їм знахідку. І тут...

Міський голова пан Глухов, голова Крюківської райради пан Коваленко та голова Автозаводської райради пан Коваленко «поскребли по сусекам» - і нашкребли суму, необхідну для купівлі величезного бурштину. Тепер він живе у нас, у міському краєзнавчому музеї. Ви можете прийти і подивитися на нього. А тепер ще й знатимете, що гігантський бурштин – результат доброї справи посадовців. Приємно, правда?



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх