Новий начальник під нові тарифи

2.02.2007, 12:02 Переглядів: 1 413
З минулого тижня у комунальників новий начальник. Він обіцяє, що нові побудинкові тарифи увійдуть у життя кременчужан уже до квітня..

Нещодавно в.о. начальника управління житлово-комунального господарства було призначено Віктора Шкурата, що раніше керував КГЖЕПом «Автозаводський». Його попередник – Микола Польщиков після відпустки звільнився за власним бажанням. Пан Шкурат, зустрівшись із журналістами, розповів, що не збирається «рубати  з плеча», виступає за «побудинкові» тарифи і не прихильник їх трикратного підвищення.

– По-перше, – це стовідсотковий побудинковий облік, – розповідає він про свої плани. – Оце ви заплатили, коштів вистачить на ремонт даху або зміну труби. Зараз ми перекидаємо гроші з одного будинку на інший, тому людям здається, що ЖЕДи нічого не роблять.
– Коли реально можна буде перейти на нову систему?
– До квітня ми маємо ввести повний побудинковий облік. Мешканці будинків зможуть самі визначати на зборах, скільки послуг їм потрібно. Якщо хочуть дві послуги – хай буде дві. По кожному будинку можна буде подивитись, скільки коштів мешканці заплатили, скільки і на що було витрачено.
– Виходить, у кожного будинку буде «своя ціна». А які домівки обійдуться мешканцям дорожче?
– Розрахунки ще не завершені, попередньо можу сказати, що проживання у «хрущовках» буде коштувати дешевше.
– Хто буде надавати ЖЕДівські послуги кременчужанам?
– Потрібно створювати ремонтні організації, нехай їх буде 10. Щоб люди не втрачали роботу, їх можна створювати на базі ЖЕПів. Мешканці будинків можуть обирати організації-надавачі послуг. Крім того, я вважаю, що при тих підприємствах, які будуть обслуговувати житло, мають бути лабораторії, де можна було б повіряти лічильники на воду. Бо має бути конкуренція. А вартість повірки – у межах 20 гривень.
– Коли і на що будуть підвищуватись тарифи?
– Поки що я не можу відповісти на це питання. Але скажу, що я не прихильник підвищення тарифів. Я проти трикратного збільшення, як у Києві. Але гроші ніде взяти, а житло потрібно утримувати.
– З цього року ЖЕДи перейшли на загальне оподаткування і тепер віддають державі більшу суму податків. Чи це вплине на тарифи?
– Так, це обов’язково буде вкладено у тарифи.  Бо зараз нові податки не враховані, коштів на запланований ремонт не вистачає.
– Чи буде проведена реорганізація в комунальних службах міста?
– Є пропозиція вивести «Місто і тварини», що відловлює бродячих тварин, з-під контролю КТП-1628 (підприємство, що займається вивозом сміття у місті – Ред). Зараз  воно розчинилось під егідою КТП. Зробимо «Місто і тварини» окремим підприємством, тоді буде з кого спитати. Бо собак у місті стільки, що побороти неможливо!
– Ходять чутки щодо приватизації КТП-1628…
– Про приватизацію мова поки що не йде. Залучені інвестори, щоб влити фінанси у це підприємство.
– А щодо приватизації міськводоканалу?
– З цього приводу нічого не знаю, просто ходять чутки.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх