На правобережжі з'явився мурал із зображенням Макаренка

24.08.2021, 14:43 Переглядів: 3 325

  До створення долучилася громада міста

На правобережжі Кременчука навпроти музею педагога Антона Маренка з'явився мурал. Цими вихідними з самого ранку до вечора кипіла робота. Ескіз муралів був підготований за спільним задумом громади за авторства художника Сергія Брильова.

Один з муралів розмістити біля зупинки. На ньому зображений Антон Семенович разом з зображенням музею, фотоапарат ФЕД та електросвердло, яке збирали вихованці педагога. Стінопис у теплих помаранчево-жовтих тонах та уривком «Педагогічної поеми»: «Неможна навчити людину бути щасливою, але виховати її так, щоб вона була щасливою, можна». Цікавим елементом стінопису є яблука сорту білий налив, які у Крюкові вирощувала комуна.

 

Інший мурал на територію музею. Він виконаний у чорно-білих тонах. На ньому передадуть сцени із «Педагогічної поеми» та зобразять гру горлет, які винайшли вихованці Макаренка.

Гра горлет заключається в тому, обирають поле де посередині натягують сітку. Збирають дві команди 8 на 8 осіб, у кожного з них деревяні ракетки та м'ячі, як для тенісу. 

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх