Де купити кальвадос? | VINTAGE

13.05.2021, 16:00 Переглядів: 1 729

 

Кальвадос – це один з різновидів французького фруктового бренді, вироблений в Нормандії. Назва напою захищено за походженням. Для його виготовлення використовуються яблука певних сортів, вирощені в спеціальному кальвадосном аппелласьона. Сортыв всього три. Аналогічний напій виробляють також з груш, він має окрему назву – Пуаре. Весь процес виробництва зарегламентован. Правила поширюються навіть на добрива і склад грунту. Таким чином французи підтримують високу якості напою.

Існує 2 способи перегонки кальвадосу – в старовинному шатранском кубі або ректифікаційній колоні. Для виготовлення напою використовують яблука різних сортів. Іноді для отримання нового відтінку смаку напою виробники додають невелику кількість груш. Кальвадос, як і звичайний бренді, витримують в бочках з деревини французького, хорватської і угорського дубу. Для того щоб зробити смак більш м'яким, деякі виробники раз на рік на пару годин виливають дистилят з дерев'яної тари, таким чином прискорюючи процес випаровування спиртів. Чим старшим стає напій, тим яскравіше розкривається його післясмак і букет, а колір стає темнішим. Мінімальний термін витримки – 3 роки. Максимальний може перевищувати 50 років. Дозрілі напої відрізняються багатим смаком з нюансами смаженого мигдалю, шоколаду, кави, запеченого яблука і ванілі, а їхня міцність досягає 50%.


Як вживати


Молодий кавальдос використовують в якості дижестива, він відмінно розпалює апетит. Більш витриманий пропонують після трапези, як аперитив. Часто його доповнюють ароматної сигарою. Кращою гастрономічною парою для яблучного бренді вважаються ніжні французькі сири на зразок пон л'Евек і камамберу. Для подачі чистого кавальдосу використовують нормандську чарку-тюльпан. В останні роки стали популярні коктейлі на основі яблучного бренді. Завдяки приємному фруктовому смаку він чудово доповнює міцні напої на зразок абсенту або рому, просекко, різні ігристі вина і лікери.


Правила зберігання


Кальвадос любить темряву, тому зберігають його в затемнених місцях в вертикальному положенні при температурі не вище 15С. Для того щоб забезпечити тарі повну герметичність, деякі виробники запечатують пляшки сургучем. Що стосується відкритих напоїв, то їх термін життя становить близько 3 місяців. Пляшку потрібно щільно закрутити і поставити в темне місце, але не в холодильник.


 

Де купити в Україні


Якщо вас зацікавив кальвадос і ви вирішили насолодитися незвичайним смаком яблучного бренді, відвідайте інтернет-магазин Vintage. Вас чекає прекрасний вибір ліцензованих напоїв по самим оптимальними цінами. Якщо ви плануєте порадувати і здивувати друзів алкогольним подарунком, ви зможете замовити святкове оформлення для свого презенту. В магазині постійно діють знижки та акції, в тому числі бонусна програма для постійних покупців. А при замовленні алкоголю на суму від 500 гр доставка по Україні виконується безкоштовно.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх