Мешканці КрАЗівського гуртожитку в Кременчуці залишилися без тепла і світла

8.11.2019, 11:25 Переглядів: 4 544 Коментарів: 3

 

Причина – борги ПрАТ «АвтоКрАЗ». У людей немає договорів з постачальниками компослуг: вони платять підприємству. 

До редакції «Телеграфа» звернулася одна з мешканок гуртожитку №11 ПрАТ «АвтоКрАЗ», що на вулиці Вадима Пугачова, 14 А (біля ВПТУ №7). Вона розповіла, що в будинку до цього часу не підключене опалення, а сьогодні зранку «Полтаваобленерго» ще й відключило електроенергію – за борги підприємства.


- У нас сьогодні вимкнули світло за борги КрАЗу. Ми, прості мешканці, платимо, маємо всі квитанції. Боргів немає ні копійки. Але сьогодні прийшли о сьомій ранку і вимкнули нам світло. Ми залежні від електроенергії повністю: у нас електроплити, бойлери. У нас немає газу. У нас дуже вогко в квартирах. Подушки, ковдри – усе дуже вбирає цю вологу, і дуже сирі стіни, вікна запотівають. Я боюся, що піде пліснява. Просто немає вже меж всьому цьому! Мало того, що затримують зарплату, так ще зараз ми ще й змушені з маленькими дітьми йти десь по родичах, щоб погрітися та приготувати їжу. Але ми заплатимо за компослуги заводу - у нас відраховують ці гроші із зарплати, ми навіть їх не бачимо! – обурюється наша співрозмовниця.


За її словами, мешканці гуртожитку не мають індивідуальних договорів з постачальниками послуг – платять заводу як посереднику. Натомість підприємство допустило борги.


- Ми прожили в гуртожитку сімнадцять років, і ніхто з мешканців немає навіть ордерів. Ми живемо за договорами з заводом, - продовжила працівниця КрАЗу.


Вона додала: мешканцям відомо про те, що міська влада ініціювала передачу гуртожитку в комунальну власність, натомість керівництво ПрАТ «АвтоКрАЗ» не погодилося на цю ідею.


Питанням передачі гуртожитку займається управління міського майна.


- З цього приводу багато років ведеться листування, і ми  надалі займатимемося цим питанням, - розповіла ТЪ керівник управління міського майна Олена Щербіна. – Але оскільки на даний гуртожиток накладені обтяження, питанням нині займається і юридичний департамент. Зараз знову піднімаємо документи – будемо звертатися до власника гуртожитку і просити, щоб він передав будинок у комунальну власність.


У 2017 році депутат міськради Руслан Ульянов під час сесії оголошував запит про те, що гуртожиток підприємства має бути переданий у комунальну власність відповідно до законодавства та пропонував звернутися до адміністрації підприємства. Та питання до цього часу вирішити не вдалося.


Обтяження, про які каже керівник управління міського майна, виникли через судові суперечки з «Ощадбанком», причина яких – борги ПрАТ «АвтоКрАЗ». Як ми повідомляли раніше, ще у 2018 році виконавча служба описала гуртожиток підприємства.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Гугл-мапи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

739
1
8 листопада 2019 21:13

 отакий великий будинок стоїть без тепла і світла.  При совєтах, такого б не було, бо за таке і в кайданки одягнули б.


6 8
222
8 листопада 2019 23:22

Костику привет :)


2 2
0
9 листопада 2019 01:13

Цитата: Туся

 отакий великий будинок стоїть без тепла і світла.  При совєтах, такого б не було, бо за таке і в кайданки одягнули б.

Власник КрАЗу Костянтин Жеваго. Двічі вибирали кременчужани депутатом Верховної Ради. Думайте кого і куди вибираєте, щоб потім не скажитись.


7 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх