Володимира Зеленcького прохають перепоховати легендарного спортсмена Івана Піддубного

18.10.2019, 10:02 Переглядів: 5 374 Коментарів: 1

 

«Справедливо, якщо українського борця – легенду перепоховають на батьківщині. Там де народився. В Україні» - йдеться у повідомленні

Шестиразового чемпіона світу з боротьби Івана Піддубного прохають перепоховати на батьківщині. Відповідна електронна петиція розміщена на сайті Президента України. Автор документу №22/075898-еп – Давиденко Роман Дмитрович.


- Іван Піддубний – щирий українець. Народився на Полтавщині в родині запорізького козака. Скрізь підкреслював , що він українець. Власноруч виправив у паспорті прізвище з російської на українське. Відмовився від призових 500 000 $ аби не міняти громадянство. Поховано у російському Єйску на Кубані. Справедливо, якщо українського борця – легенду перепоховають на батьківщині. Там де народився. В Україні, – йдеться у документі.


Іван Максимович Піддубний народився 8 жовтня (26 вересня) 1871 року в родині спадкового козака Максима Піддубного на Полтавщині в селі Красенівці поблизу Золотоноші (сучасна Черкаська область). Прапрадід Івана Піддубного у 1709 році під Полтавою, спільно з козаками Іркліївського куреня лицарства Низового, під проводом Кошового отамана Костя Гордієнка та козацьким військом гетьмана Івана Мазепи, воював проти Московії за суверенну Україну. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 179
18 жовтня 2019 10:32

Марні потуги. Русня вчепиться зараз в нього, і буде візжати як свиня шо Піддубний був рускій...

Хоча б було здорово... Ми забираємо свого Піддубного, а вони хай забирають своїх "пєтроградських дідов" балтійського флоту з під міськвиконкому Кременчука...Але такого не відбудеться, бо русня "чтіт дідов" тількі у своїй хворій уяві,  та з портретами на палочках у ході "безсмертний полк" (які потім викидаються у смітник).  

Тут у нашому місті теж дуже багато тих, хто тількі сидячи на дивані "чтіт дідов" які поховані у "Борцям за Владу Рад". Хоча ніколи не прийдуть покласти туди квіти, чи прибрати могилу своїх рускіх пєтроградскіх родичей...

Мінусуй, трухлява росіянська вата! Кожен минус - то вихлоп від того, як підгора під вашим поросячим задом!


25 27

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх