Кременчужанка потрапила в ТОП-50 кращих вчителів України на Global Teacher Prize Ukraine

16.08.2019, 13:04 Переглядів: 3 404

 

Ірина Горобченко працює викладачкою у Кременчуцькому ліцеї №10 «Лінгвіст»

Викладачка з Кременчука Ірина Горобченко увійшла до ТОП-50 фіналістів престижної освітянської премії Global Teacher Prize Ukraine – щорічної премії вчителів, які зробили видатний внесок у професію. 


Пані Ірина працює вчителькою зарубіжної літератури, української мови та літератури у Кременчуцькому ліцеї №10 «Лінгвіст».


Global Teacher Prize – «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Її мета – підкреслити важливість педагогів і те, що в усьому світі їхні зусилля варті того, аби бути визнаними на найвищому рівні. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти – перша і єдина премія такого масштабу. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів.


Національну премію в Україні з 2017 року заснувала громадська спілка «Освіторія». Цього року переможець премії отримає рік безкоштовного навчання від «Освіторії», поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020 та головний грошовий приз – 250 000 гривень.


Згідно інформації з сайту Міністерства освіти і науки України, також цьогоріч вперше організаторами передбачений додатковий приз для школи, де працює переможець, – сучасну бібліотеку зі зручними робочими місцями та комп’ютерним обладнанням.


У 2019 році на участь у конкурсі подали 2939 заявок з усієї України. 15 серпня українці дізналися імена освітян, які ввійшли до 50-ки кращих вчителів країни. 1 вересня буде визначена десятка найкращих, а 5 жовтня в Національній опері України оголосять та нагородять переможця.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх