Можливість здати в СІЗО та отримати 12 по іноземній без екзамену: набув чинності новий порядок щодо проведення ДПА

27.01.2019, 11:01 Переглядів: 3 995

 

У проведенні державної підсумкової атестації відбулися зміни

25 січня набув чинності новий Порядок проведення державної підсумкової атестації. Про це повідомлення прес-служба Міністерства освіти та науки.


У документі є кілька змін. В одному з них мова йде про ДПА по іноземній мові. Отже, відтепер зараховувати як оцінку за ДПА можна за допомогою сертифікатів або дипломів міжнародного мовного іспиту з іноземної мови. Раніше це могли зробити лише учні 11-х класів, тепер мають можливість й 9-класники. Зокрема, 12 балів мають змогу отримати:

  • учні 9-х класів у разі наявності сертифіката або диплома, що підтверджує рівень володіння мовою А2 і вище, а для класів із поглибленим вивченням – В1 і вище;
  • учні 11(12)-х класів у разі наявності сертифіката або диплома, що підтверджує рівень володіння мовою В1 і вище, а для класів із поглибленим вивченням – В2 і вище.

Право проходити ДПА отримали учні, які перебувають у слідчих ізоляторах під час досудового слідства. У цьому випадку проведення атестації забезпечуватиме закріплений за СІЗО заклад освіти.


Перескласти цього року ДПА в формі ЗНО зможуть студенти освіто-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст», що у 2018 році отримали незадовільну оцінку за результатами атестації (1-3 бали). Мова йде про тих, хто після 9-го класу отримує фах у закладі професійної або вищої освіти і одночасно закінчує здобуття повної загальної середньої освіти. Торік такі студенти вперше складали ДПА в формі ЗНО з української мови.



У Порядку також передбачено, що учні, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу чи на лінії зіткнення і не здобувають загальну середню освіту в школах на підконтрольній Україні території, можуть пройти атестацію екстерном у закладах освіти, рекомендованих органами управління у сфері освіти. Окрім цього такі учні можуть пройти атестацію в межах спрощеного вступу через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна».

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: mon.gov.ua
Теги: ЗНО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх