Унікальні кременчуцькі конверти і марки погасили на Національній філателістичній виставці у Києві

17.10.2018, 18:26 Переглядів: 4 637

Виставка була присвячена 100-річчю випуску перших поштових марок України

Кременчуцькі філателісти зробили спецпогашення нових марок та конвертів, присвячених історії нашого міста, на організованій Укрпоштою XVI Національній філателістичній виставці «Укрфілекспо 2018», що відбулася 9-14 жовтня в конгрес-центрі «Український дім» (вул.Хрещатик, 2). Про це «Телеграфу» розповів голова Спілки філателістів Кременчука Володимир Скляр, який побував на виставці.


Цього року виставка була присвячена 100-річчю випуску перших поштових марок України. На ній були представлені 127 унікальних філателістичних експонатів колекціонерів з України та світу.


 


Кожного дня на виставці відбувались спецпогашення та введення в обіг нової поштової продукції, в т. ч. ексклюзивної. Зокрема, поштового блоку «Перші українські поштові марки доби визвольних змагань 1917–1921 років» та вперше НБУ і Укрпошта презентували унікальний сувенірний буклет з поштовим блоком і монетою, випущеним на честь 100-річчя перших поштових марок України. Такий буклет придбав і кременчужанин.


 


Кременчужани погасили конверти з кременчуцькими кредитними бонами, які випустив кременчуцький банк у 1918 році. Конверт має кілька варіантів дизайну, розробленого Анатолієм Новарчуком.


 


Також погасили конверт з унікальною кременчуцькою печаткою-тризубом того ж 1918 року, кременчуцькими керівниками армії УНР, а також майстром народної творчості України, учасником АТО Юрієм Нечаєм.


 


- Ми друкуємо по 10 конвертів максимум, адже їх кінцева вартість - близько 75 гривень, а попит на них невеликий, - розповів Володимир. - Шкода, що філателією цікавиться все менше людей і зовсім мало молоді. Ми намагаємося зберігати історію Кременчука, щоб про нього знали.

Фото: Александр Попенко
Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх