Радикалы в Кременчуге: похоже, нардепы Мосийчук и Дейдей не знают текст своего законопроекта о фальсификации лекарств

15.06.2018, 16:03 Переглядів: 3 544

  

– Господа нардепы, я правильно поняла, что никто из вас не знает текста своего законопроекта? – спросил «ТелеграфЪ» народных депутатов-радикалов Мосийчука и Дейдея, приехавших в Кременчуг рассказать о своих новых законах

Лидер радикалов Олег Ляшко заявил, что «подписал законопроект про пожизненное заключение за продажу фальсифицированных лекарств».


Действительно, на официальном сайте Верховной Рады 11-го июня зарегистрирован законопроект № 8467 «Про внесення змін до Кримінального Кодексу України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів». Текст законопроекта на сайте пока отсутствует. И, кстати, законопроект написан не одним Ляшко, а довольно большой группой нардепов.


Двое из них – радикалы Мосийчук и Дейдей – приехали 14-го июня в Кременчуг. «ТелеграфЪ» решил распросить, как же они конкретно ужесточат ответственность за производство и сбыт фальсификата?


Интерес «Телеграфа» связан с тем, что в Криминальном Кодексе уже есть статья, санкции которой предусматривают пожизненное заключение с конфискацией имущества за производство и оборот фальсифицированных лекарственных препаратов – это ст. 321-1, п.3:


Стаття 321-1. Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів (фрагмент)

  1. Виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.
  2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна.
  3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили смерть особи або інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

{Кодекс доповнено статтею 321-1 згідно із Законом № 3718-VI від 08.09.2011; в редакції Закону № 5065-VI від 05.07.2012; із змінами, внесеними згідно із Законом № 1019-VIII від 18.02.2016}


Если пожизненное уже предусмотрено ККУ, почему радикалы декларируют, что это они предлагают пожизненное заключение?


Вот диалог между «Телеграфом» и нардепами Мосийчуком и Дейдеем, соавторами законопроекта №8467:


– В нашій країні у кращому випадку крейда продається, а у гіршому – хімія. Люди або не лікуються, бо вони крейду їдять, або труяться, бо їдять хімію. Ми пропонуємо дуже жорстке покарання – до пожиттєвого ув’язнення, якщо є летальний наслідок. Тобто, якщо він виготовив або продав фальсифіковані ліки і людина померла, то це прирівняють до навмисного вбивства! – сказав нардеп Мосійчук.


– Чекайте, але ж у чинній редакції Кримінального Кодексу вже є така стаття – це ст. 321-1, п.3. Там вже передбачене довічне ув’язнення з конфіскацією майна. То яку конкретно відповідальність ви ще посилюєте у вашому законопроекті? – запитав «ТелеграфЪ».


– Ви знаєте, що у Васильківі виявили підпільний цех з виготовлення фальсифікатів, зокрема і фальсифікованих ін’єкцій? Ви знаєте, що вони понесли лише адміністративну відповідальність? Знаєте чому? Бо летальний випадок можна довести, лише якщо нам усім тут роздадуть ліки і ми усі отруїмося! (Мосійчук)


– Але ж ви теж пропонуєте довічне за летальний випадок? Озвучте текст ваших змін до Кодексу. («ТелеграфЪ»)


– Наша стаття передбачає кримінальну відповідальність за виготовлення, ввезення в країну, і за реалізацію, бо стаття, про яку ви кажете, не передбачає відповідальності за реалізацію! Вона передбачає відповідальність за виготовлення!


– Як же не передбачає? Там прямо йде мова про збут фальсифікату. Озвучте ваш точний текст, ви ж співавтор цього законопроекту!


– Я не співавтор, я його готував!


– Ось і добре. То назвіть, зміни до яких статей ККУ ви пропонуєте внести?


– Послухайте, я не маю при собі тексту законопроекту! (Мосійчук)


Після цього «ТелеграфЪ» звернувся до нардепа Дейдея – іншого співавтора законопроекту № 8467 (на фото справа)


 


Ми запитали:


– Г-н Дейдей, может, вы процитируете текст ваших изменений к законопроекту и назовете статьи Кодекса, в которые эти изменения предлагаете внести?


– Вы будете иметь возможность прочитать текст законопроекта, когда он появится на сайте Верховной Рады.

 
В итоге «ТелеграфЪ» спросил:


– Господа нардепы, я правильно поняла, что никто из вас не знает текста своего законопроекта?


Нардеп Дейдей промолчал. Нардеп Мосийчук ответил так:


– Я правильно зрозумів, що вас не цікавить проблема, вас цікавить буква? Я попрошу, щоб мої помічники переслали на електронну адресу редакції текст законопроекту.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх