Почому Інтернет для народу: Скільки коштує підключення та користування Інтернетом у різних районах міста

25.02.2008, 23:46 Переглядів: 13 805
На сьогодні в Україні – 7,7 мільйонів користувачів Інтернет. Більшість із них проживає у Києві та містах-мільйонниках. Кременчужан Інтернетом теж не налякаєш. Ще декілька років тому ми виходили в мережу виключно на роботі та у комп’ютерних клубах.

Два найрозповсюдженіших постачальника Інтернету в місті – «Сетілайт» та «С-Нет». Підключення до мережі через «Сетілайт» стане вам у 100 гривень. Модем не потрібен. Мінімальний пакет з лімітованим трафіком коштуватиме від 45 гривень на місяць – ціна коливається в залежності від швидкості. Найпопулярніший пакет від «Сетілайту» – безлімітний Інтернет на швидкості 1 Мб/с – коштує 85 гривень.
Провайдер «С-Нет» підключає до «павутиння» за 200 гривень. Модем не потрібен. Мінімальний пакет коштує 20 гривень на місяць плюс 10 копійок за кожен мегабайт. Можна взяти пакет з лімітованим трафіком. За 50 гривень на місяць ви отримаєте 1 Гб інформації. Якщо вас цікавить безлімітний Інтернет, то тут вартість пакету залежатиме від швидкості. 512 Кб/с стане у 50 гривень на місць, 1 Мб/с
– у 85 гривень.

Кабельне плюс Інтернет

Якщо у вас є кабельне телебачення «Візит», ви можете підключитися до Інтернету через «Visit-net». Підключення коштує 50 гривень. Вам доведеться придбати спеціальний модем – це ще плюс 200-400 гривень. Безлімітний пакет коштує 70 гривень на місяць  (швидкість – 256 Кб/с) або 150 гривень (швидкість – 1 Мб/с). Якщо безлімітка вас не влаштовує, можна платити за кожен мегабайт інформації – 7, 8 або 9 копійок, в залежності від швидкості. Абонентська плата у такому пакеті відсутня.
На Молодіжному із кабельним та Інтернетом все навпаки. Якщо ви підключаєтесь до мережі через провайдера «Дрім-Нет», кабельне телебачення «Чумгак» вам подарують - ви не будете сплачувати абонентської плати за кабельне, доки користуєтесь послугами цього провайдера. Підключення коштує 150 гривен – це у випадку, якщо у вашому комп’ютері немає мережевої карти. Якщо така карта у вас є, а у більшость сучасних комп’ютерів вона вбудована, то підключення стане вам у 75 гривень. Ці гроші покладуть вам на рахунок – у майбутньому ви використаєте їх на «сидіння» у мережі. Безлімітний тариф  від «Дрім-Нет» коштує 85 гривень на швидкості 512 Кб/с. За 65 гривень на місяць можна користуватися пакетом з лімітованим трафіком у 4 Гб.

«Павутиння» через телефон

До Інтернету можуть підключитися і абоненти «Укртелекому». Ця організація пропонує Інтернет у виключно безлімітному форматі. Телефонна лінія при роботі з мережею залишається вільною. Мінімальна швидкість 128 Кб/с коштує 80 гривень на місяць, максимальна – 4 Мб/с – обійдеться у 250 гривень. Підключення до мережі коштує 240 гривень – 120 гривнь за те, що «Укртелеком» активує послугу, ще 120 гривень доведеться викласти за роботу майстра у вашій квартирі. Якщо ви сам собі майстер, то від послуги фахівця можна відмовитися. Доведеться також взяти в оренду в модем – ще плюс 12 гривень на місяць.

Інтернет твого району

Інтернет пропонують не тільки «монстри» ринку, а й «районні» провайдери. Вони підключають до мережі декілька будинків в одному районі і заодно об’єднують їх у локальну мережу. Усі користувачі «локалки» можуть користуватися спільними ресурсами: обмінюватися фільмами, грати по мережі в ігри, спілкуватися з сусідами поза Інтернетом.
«Сетілайт» та «С-Нет» теж створюють «локалки», але «на тілі» усього міста. У «районних» провайдерів усе дещо «інтимніше» через невеликі масштаби. У нас існує декілька «районних» провайдерів. На слуху – «Zeus», «Homenet», «Лінк» тощо. Наприклад, «Лінк» на
разі «працює» на Раківці, у центральній та нагірній частині міста, на перетині Київської та Московської, у районі зупинки «Пивзавод», на Радянській, Керченській, Героїв Сталінграду, на дальньому Молодіжному. Підключення через «Лінк» коштує 200 гривень. 100 з них кладуть на рахунок клієнта. Модем не потрібен. Мінімальний пакет обійдеться у 20 гривень на місяць, додатково доведеться заплатити за кожен мегабайт по 5 копійок. Швидкість – 512 Кб/с. Безлімітний Інтернет на швидкості 1 Мб/с коштує 85 гривень на місяць.

Підрахуємо

Підрахувати середньостатистичні затрати на домашній Інтернет складно. У кожного провайдера свої тарифи, у кожного користувача
свої «запити». Якщо Інтернет потрібен вам лише, щоб перевіряти пошту, спілкуватися по ICQ та читати новини, то можна вкластися в 1 Гб трафіка, а це, як мінімум, 50 гривень на місяць. Вартість середньої безлімітки стартує від 50 гривень. За ці гроші ви матимете швидкість 512 Кб/с – її вистачить на середні потреби. Та якщо ви бажаєте дивитися ТБ через Інтернет, дуже швидко скачувати фільми, користуватися Skype тощо, то вам знадобиться швидкість у 1 Мб/с (від 85 гривень на місяць).

Далі буде

Теоретично підключитися до Інтернет у нашому місті можна всюди незалежно від району. Але існують такі будинки, за які не хочуть
братися а ні лідери ринку, а ні «районні» провайдери. В особливо запущених випадках у таких будинках немає ні стаціонарного телефону, ні «Візиту». Тоді охочі до Інтернету люди виходять у нього через мобільники. В одному з наступних номерів ми напишемо про такий досвід і проаналізуємо, на скільки це вигідно споживачу.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх