Кременчужан запрошують на контрактну службу в армію

25.12.2015, 08:28 Переглядів: 3 355

Військова служба за контрактом у Збройних Силах України - справа для справжніх чоловіків

У Кременчуцькому об'єднаному військовому комісаріаті військовослужбовці 5-ї батальйонно-тактичної групи “Кремінь” розповідали про переваги контрактної служби. Майор Віктор Крук, підполковник Ігор Чудаков, а також представник військкомату капітан Мирослав Волков стверджують, що в армію йдуть не за грошима, а за покликанням.

 

5 батальйонно-тактична група “Кремінь” входить до складу 81 окремої аеромобільної бригади. Підрозділ базується у Миколаївці (Донецької області)

 

За словами військових, проблем з харчуванням та матеріальним забезпеченням немає.

 

“Звичайно, це війна, і, може, десь можливі перебої з постачанням, але їжі вистачає. Військові навіть не вечеряють у столовій, бо волонтери навозять різні солодощі та домашню випічку”, - запевнив Віктор Крук.

 

Зарплата виплачується вчасно і у повному обсязі. За виконання бойових завдань передбачена окрема надбавка.

 

“Начальник Генштабу Збройних Сил обіцяє зарплату у розмірі від 7 тис. грн. для солдата в мирній зоні. Така заробітна плата приблизно збігається з рівнем зарплат у новій Національній поліції. Відповідне рішення Кабміну очікується після затвердження державного бюджету”, - додав Віктор Крук.

 

За інформацією військових, необхідність агітації на контрактну службу виникла через демобілізацію військових, яких призивали в рамках 4 хвилі мобілізації. Це була наймасовіша хвиля мобілізації, у ході якої призвали 50 тисяч військовозобов’язаних. Проблема їх заміни у військових частинах має державне значення, адже від цього залежить боєздатність наших Збройних Сил і безпека держави.

 

Президент України поки не прийняв рішення щодо оголошення чергової, 7 хвилі мобілізації. Зараз Генштаб ЗСУ вивчає питання щодо можливості утриматися від цієї кампанії та поповнити армійські лави військовослужбовцями-контрактниками. У результаті цієї роботи та аналізу таких можливостей Президентом буде прийматися відповідне рішення.

 

Наразі потрібні спеціалісти широкого профілю. Необхідні водії усіх категорій, медики, кухарі, механіки, артилеристи, мінометники, снайпери, кулеметники, зв’язківці. Служать, як чоловіки так і жінки. Наприклад, жінки служать діловодами, зв'язківцями, навіть тягають на собі 20-кілограмову апаратуру зв'язку.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх