У Кременчуці юрист “Легбудпроекту” судиться з керівником Галатою за трудову книжку

4.11.2015, 16:45 Переглядів: 6 099

Юлія Бірюліна намагається через суд забрати з підприємства трудову книжку та гроші за роботу і заявляє про погрози екс-керівника

Юлія Бірюліна працювала юристом на будівельному підприємстві “Легбудпроект”, яке очолює Сергій Галата. Нещодавно вона вирішила звільнитися за власним бажанням — знайшла краще для себе місце роботи. Але вже майже місяць вона не може отримати свою трудову книжку та розрахунок. Юлія звернулася зі скаргами до прокуратури, міліції, Держінспекції праці, зателефонувала на гарячу лінію Мінсоцполітики. Але офіційні органи їй поки що нічим не допомогли. Боротися за свої трудові права поки що доводиться самотужки — 4 листопада вона подала позов до керівника "Легбудпроекту" Сергія Галати.

 

- Я працювала на підприємстві юристом, - розповідає Юлія Бірюліна. - В основному, я займалася підготовкою тендерних документів. Але доводилося виконувати обов'язки і секретаря, і офіс-менеджера. Мене попередили, що інколи мені доведеться вносити запис у книгу реєстрацій вхідної-вихідної кореспонденції, але насправді обсяги роботи були більшими. Також попередили, що в зв'язку з підготовкою тендерної документації інколи доведеться затримуватися на роботі. Фактично доводилося затримуватися на роботі через день, а інколи й щодня. Мене не влаштовував такий графік, і я попередила начальника юрвідділу, що маю намір звільнитися. Потім директор підприємства почав вичитувати мене не за мою роботу, а за роботу мого начальника. Врешті я розридалася і 5 жовтня написала заяву на звільнення, принесла її директору. Він не підписав заяву і сказав, що, можливо, я передумаю. За тиждень до звільнення я попередила інспектора по кадрах, що я наполягаю на звільненні та попередила начальника (Сергія Галату — прим.). Він сказав мені, що не ставив візу на моїй заяві, і тому вона недійсна. Я повідомила його, що заява зареєстрована, як належить, у журналі вхідної кореспонденції. Він почав кричати на мене за те, що я внесла заяву в журнал — мовляв, я перевищила свої повноваження. Хоча це фактично входило в мої обов'язки. 19 числа він сказав “ми про все з тобою домовилися”, пропонував залишитися начальником юрвідділу. Він весь час кричить, щось вимагає. Єдиний спосіб захисту психіки — просто махати головою і погоджуватися та чекати, доки він не охолоне. Протягом дня в нас було 3 скандали. На кінець дня він сказав, щоб я попрацювала ще тиждень, а потім він віддасть трудову. Я знала, що 26 числа тендер і погоджувалася допомогти, але хотіла забрати того дня трудову, бо 19 числа вичерпався термін мого попередження. Якби я наступного дня вийшла на роботу, юридично вважалося б, що я відмовилася від свого наміру звільнитися. 20 жовтня я не вийшла на роботу. Начальник юрвідділу телефонував і питав, чому. Разом з інспектором по кадрах вони написали на мене доповідну за прогул.

 

Після конфлікту Юлія звернулася в правоохоронні органи, зокрема, заявила й про погрози на свою адресу, які лунали в телефонних розмовах від керівництва (частину цих розмов вона записала на диктофон).

 

- Для мене зараз головний результат: я просто хочу забрати свою трудову, бо мене вже чекають на новому місці роботи, - каже вона. 

 

У судовому позові Юлія Бірюліна також заявляє про ще одне порушення своїх прав: вона з'ясувала, що підприємство “Легбудпроект” не сплачувало єдиний соціальний внесок — відповідно їй, як працівнику, не враховані пенсійні внески за 2015 рік. На підтвердження вона надала довідку з Пенсійного фонду.

 

- Напевне, така ситуація не лише в мене, а і в інших працівників “Легбудпроекту”, - каже вона. 

 

У Кременчуці юрист “Легбудпроекту” судиться з керівником Галатою за трудову книжку

 

Заяву про звільнення вона не писала” - Сергій Галата

 

- Нехай приходить на підприємство, пише заяву про звільнення і тоді забирає свою трудову, - так коментує трудовий конфлікт з працівником директор ТОВ “Легбудпроект” Сергій Галата. - Заяву про звільнення вона не писала, я її не бачив, на якій підставі я повинен видати їй трудову книжку? 

 

Зі свого боку, Сергій Галата повідомив, що теж звернувся до правоохороннних органів, бо пропали ключі від офісу та журнал вхідної-вихідної кореспонденції. Він припускає, що їх взяла працівник, з яким у підприємства трудовий конфлікт.

 

Стосовно єдиного соціального внеску (тобто боргу перед пенсійним фондом) і боргів він повідомив: перерахування здійснювалися через банк “Фінанси і кредит” - там, стверджує він, і застрягли внески за 4 місяці 2015 року.

 

- Зараз ми судимось з банком “Фінанси і кредит”. Суд перенесли в Київ на 18 листопада, - повідомив Галата.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх