Ми їх втрачаємо: кременчуцькі судді масово пишуть заяви на звільнення

13.09.2016, 11:45 Переглядів: 8 715

Ми їх втрачаємо: кременчуцькі судді масово пишуть заяви на звільнення

8 суддів подали у відставку, серед них голова Автозаводського райсуду Гафяк

8 суддів кременчуцьких районних судів написали заяви на звільнення. До Вищої ради Юстиції заяви на звільнення за вислугою років написали 5 суддів Автозаводського районного суду. У Крюківському районному суді таких служителів Феміди лише троє.

 

За словами керівника апарату Автозаводського районного суду Дениса Гончаренка, заяви написали 5 суддів:

- голова суду Віктор Гафяк

- Володимир Савічев

- Анатолій Середа

- Ельвіра Каліновська

- Тамара Сировєтнік

 

З 16 суддів ще троє суддів залишається без повноважень та один перебуває у відпустці за доглядом дитини. Також у травні наступного року закінчуються повноваження у двох суддів Олега Коліуша та Юрія Рибалки.

 

Юлія Салімова, в.о. керівника апарату суду Крюківського районного суду розповіла, що троє суддів також написали заяви на звільнення за вислугою років. З 10 суддів заяви написали троє:

 

- Тетяна Якимець

- Ігор Демиденко

- Василь Хіневич

 

Щодо Тетяни Якимець Вища рада юстиції рекомендувала прийняти рішення та направила на розгляд до Верховної Ради України. Розгляд заяви Ігоря Демиденка Вища рада юстиції тільки розпочинає.

 

Світлані Фадєєвій з 14 лютого повноваження не продовжені, чекають рішення Верховної Ради до кінця вересня.

 

Юлія Салімова зазначила, що з 10 суддів 9 продовжують судочинство. Адже судді мають право відкликати заяви, навіть якщо вони перебувають на розгляді парламенту до того, як депутати не проголосували.

 

Зазначимо, що 8 вересня Верховна Рада України задовольнила заяви про відставку 26 суддів з Полтавщини. Згідно з постановою № 4697-3, звільнено суддю Кременчуцького районного суду Олексія Бондаренка.

 

Варто зазначити, що звільнення відбуваються перед повною переатестацією суддівського корпусу. Процедура перезавантаження суддів запланована на вересень-жовтень 2016 року.

 

Всіх суддів країни мають переатестувати та суттєво підвищити заробітну плату.

 

Судді місцевих суддів матимуть посадовий оклад у 30 мінімальних заробітних плат, що за даними на кінець 2016 року - 46,5 тисяч гривень. Зараз судді найнижчих судів отримують 10 мінімальних зарплат, а найвищих — 13.

 

У законі прописана низка антикорупційних механізмів для суддів, зокрема, зобов’язання кожного року подавати, окрім декларації про доходи, ще й декларації родинних зв’язків та доброчесності.

 

Запроваджується механізм постійного моніторингу способу життя суддів та рівня їхніх витрат. Однією з нових підстав для звільнення судді стане відмова довести законність джерел походження майна.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх