«Барси борються й «кусаються», - нападник «Кременчука» Тимур Гриценко

4.02.2017, 18:31 Переглядів: 2 431

«Барси борються й «кусаються», - нападник «Кременчука» Тимур Гриценко

Хокейний клуб "Кременчук" продовжує лідирувати в УХЛ

4 лютого хокейний клуб «Кременчук» прийняв на своєму домашньому майданчику СК «Айсберг» білоцерківський «Білий Барс», який веде відчайдушну боротьбу, щоб зачепитися за останню четверту путівку в плей-офф. Кременчужани перемогли 5:2 і набравши 87 очок після 35 ігор продовжують лідирувати в чемпіонаті УХЛ. Як повідомляє прес-служба клубу, "Кременчук"довів переможну серію до 12 поєдинків, а вдома взагалі непереможний вже 14 зустрічей поспіль. А в 2017 році "Кременчук" не зазнав жодної поразки, вигравши у всіх восьми іграх.

 

 

«Кременчук» - «Білий Барс» - 5:2 (1:0; 3:1; 1:0)

Кременчук: Захарченко (Петров). Башко - Андрейків, Ісаєнко - Ігнатенко, Романенко - Варивода, Мельников - Савицький. Коренчук - Кузьмик - Слиш, Гаврик - Гніденко - Кірющенков, Петранговський - Гриценко - Коваленя, Чернишенко - Карпенко - Чорний.

Білий Барс: Краснопольський (Власенко). Толкунов - Логачов, Ядловський - Поцілуєнко, Дворецький - Сухонос. Розмова - Даниленко - Бабинець, Бондаренко - Ромащенко - Лісників, Микулко - Ружников - Печерських, Гриценко - Люльчук - Воронін.

Шайби: 1:0 - Коренчук (Кузьмик, Слиш - більш.), 8:58. 2:0 - Гриценко (Коваленя, Петранговський), 23:33. 2:1 - Бондаренко (Ромащенко, Лісників), 25:25. 3:1 - Кірющенков (Гніденко - менш.), 33:16. 4:1 - Коренчук (Чернишенко, Слиш), 36:50. 4:2 - Печерських, 38:20. 5:2 - Коренчук (Слиш - менш.), 56:02.

З першого вкидання матчу «Кременчук» - «Білий Барс» пішла боротьба по всьому майданчику, де воротарі обох команд - Едуард Захарченко та Юрій Краснопольський - після небезпечних кидків часто виручали своїх партнерів. Але на 9-ій хвилині в більшості городяни розіграли комбінацію - Максим Слиш переадресував шайбу вліво на Сергія Кузьмика, який відпасував по діагоналі на дальню штангу Іллі Коренчуку, який відкрив рахунок в матчі. 44 раз в сезоні підопічні Олександра Савицького та Дмитра Підгурського реалізували чисельну перевагу. Обидві команди мали ще чимало можливостей вразити ворота в першому періоді, але надійно грали воротарі.

Після перерви вболівальники побачили більше голів. Спочатку господарі подвоїли рахунок - Тимур Гриценко замкнув точним кидком відмінно розіграну комбінацію партнерами Юрієм Петранговський і Ігорем Коваленя. Але через дві хвилини гості відіграли одну шайбу - Едуард Захарченко відбив перший кидок, але Кирило Бондаренко був точний на добиванні, скоротивши відставання «барсів» в голах до мінімуму. Хиткий рахунок утримувався до 34-ій хвилині, коли «барси» наступили на «старі граблі», і як і в матчі з «Кривбасом», пропустили в більшості - Віталій Кірющенков після пасу Артема Гніденка втік на побачення з Краснопольським і був точний в ближній кут - 3:1. На 37-й хвилині Ілля Коренчук оформив дубль, після того як Максим Слиш поборовся за воротами суперника і віддав пас на Дмитра Чернишенка, який переадресував шайбу Коренчуку і той точним кидком зробив відрив кременчужан в три шайби. Але на 39-ій хвилині Данило Печерських повернув «барсів» в гру, викотився з-за воріт і проштовхнув шайбу в ворота господарів.

У заключній двадцятихвилинці команди дещо збавили темп в першій половині періоду, а потім гості пішли на останній штурм і знову пропустили у меншості - Ілля Коренчук оформив хет-трик, таким чином довів своє лідерство серед бомбардирів і снайперів УХЛ до 55 очок (25 шайб + 30 передач).

 

«Барси борються й «кусаються», - нападник «Кременчука» Тимур Гриценко

 

Головний тренер «Кременчука» Дмитро Підгурський:

- Вийшла гарна гра, де суперник був дуже добре налаштований, а у нас відчувалось якесь недолаштування. Але хлопці зібралися, закинули хороші шайби й перемогли.

- Ілля Коренчук відзначився сьогодні хет-триком і продовжує лідирувати в гонці бомбардирів УХЛ, що скажете з цього приводу?

- Молодець - набрав хорошу форму, закидає важливі й красиві шайби.

- Команда набрала хороший хід, перемігши вже в 12 матчах поспіль і у всіх 8 поєдинках 2017 року, в тому числі двічі вигравши у «Донбасу», з яким наступний матч «Кременчук» зіграє вдома 15 лютого. Як будете готуватися до цієї гри?

- Зараз багато гравців, керівництво та тренерський штаб у складі національної збірної України відправляться на Єврочелендж в Польщу, а інші будуть тренуватися на «Айсбергу». Після збірної у нас буде ще час добре підготуватися до поєдинку з «Донбасом». Чекаємо наших уболівальників на цьому важливому матчі, де багато зважитися в боротьбі за перше місце регулярного чемпіонату.

 

Нападник «Кременчука» Тимур Гриценко:

- Матч вийшов складним. У першому періоді була хороша боротьба, але в другому і третьому тренери підказали що нам робити і ми виграли.

- Що саме сказав тренерський штаб в перерві?

- Зустрічати суперника в їх зоні і спокійніше виходити зі своєї.

- «Білий Барс» чимось здивував?

- Ні, вони грали в своїй хокей. Команда «барсів» з хорошим потенціалом, хоче перемагати, борються й «кусаються».

- «Кременчук» сьогодні закинув дві шайби в меншості - це була якась тактика підловити суперника на контратаці?

- Намагалися в ці моменти грати менше в своїй зоні, і так склалося, що двічі втекли і закинули.

- Наступний матч «Кременчук» зіграє вдома проти «Донбасу» 15 лютого, в якому по суті команди розіграють перше місце регулярного чемпіонату. Як ви готуєтеся до нього?

- Всі хлопці розуміють, що це дуже важливий і відповідальний матч, всі готуються і налаштовуються. Багато наших гравців поїхали на збір в національну команду, але підготовка триває в клубі.

- Ви грали в складі молодіжної збірної України на двох чемпіонатах світу, наступний крок національна команда?

- Для кожного хокеїста почесно грати за головну збірну своєї країни - це моя мрія.

 

Турнірна таблиця

«Барси борються й «кусаються», - нападник «Кременчука» Тимур Гриценко

 

Наступний матч «Кременчук» зіграє 15 лютого, після міжнародної паузи, в якій національна збірна України зіграє 9-11 лютого на Єврочелленджі в Польщі. Суперником лідера УХЛ буде чинний чемпіон - донецький «Донбас». У цьому поєдинку вирішитися доля першого місця регулярного чемпіонату.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук" Джерело відео: xsport
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх