Юні художники виїхали на етюди

8.06.2012, 16:18 Переглядів: 3 717

Устимівський дендропарк – чудове місце для замальовок

Юні художники виїхали на етюди
Дітям влаштували екскурсію дендропарком

 

Вихованці художньої школи мали добру нагоду вдосконалити свої навички не в аудиторії, а на природі. Завдяки спонсорській допомозі благодійного фонду «Джерело Дніпра», з мольбертами та фарбами діти виїхали до дендропарку в Устимівці.

 

Малювати на природі серед пташок та столітніх дерев – це мрія кожного пейзажиста. 5 червня учні кременчуцької художньої  школи мали таку можливість: вони відвідали Устимівський дендропарк, один з мальовничих куточків Полтавщини. На 9 паркових гектара, налічується близько 500 видів дерев, особливо багато хвойних порід. Перші посадки у парку – із 1893 року. Засновником цього зеленого дива був місцевий землевласник Василь Устимович. Він не шкодував грошей, аби перетворити своє родове помістя у куточок краси. Відтоді в селі Устимівка є одноіменний дендропарк, де представлена рослинність із різних куточків світу, у тому числі й рідкісні екзоти. Так, дерева з Північної Америки добре акліматизувалися і є справжньою окрасою парку.

 

Після екскурсії вихованці одразу заходилися малювати пейзажі. Кожен вибирав той краєвид, який найбільше припав до душі.

 

– Я вирішила намалювати дикий виноград, хоча всі інші малюють дерева. Ця поїздка – чудовий досвід для нас, – розповідає учениця 1-го класу художньої школи Софія Пінчук.

 

Учениці 5-го класу Саша Величко та Настя Старушко обрали величезну стару ліщину. Дівчата кажуть, що дерево привабило їх своєю незвичністю. Юні художниці дуже вдячні за можливість виїхати на етюди за місто.

 

– Зазвичай ми малюємо в Придніпровському парку, але там ходить багато людей і вони заважають, а тут комфортно. Частіше б так виїжджати! – висловили побажання Саша та Настя.

 

Цікава та змістовна поїздка юних художників на етюди відбулася завдяки спонсорській допомозі Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра», Почесним Президентом якого є Володимир Матицин. Один з найважливіших напрямків роботи фонду – це підтримка талановитої молоді. Щороку «Джерело Дніпра» організовує і мистецькі, і спортивні конкурси, впроваджує освітні програми, завдяки яким юні таланти мають можливість проявити себе. Співпраця фонду та художньої школи триває багато років. Так, «художка» отримала від спонсорів і мольберти, і приладдя для замальовок з натури. Фонд «Джерело Дніпра» також виділив кошти для облаштування подвір‘я художньої школи, опалення в одному з навчальних приміщень.

 

Щороку фонд проводить конкурс малюнків, переможці отримують призи та цікавий відпочинок у боулінг-клубі ТРК «Європа».

 

Юні художники виїхали на етюди
Юні митці захопилися творчістю на лоні природи

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх