Професіонали відмовляються працювати в таких умовах

15.01.2011, 13:30 Переглядів: 3 631
Художній керівник ансамблю «Славутич» Володимир Смоляков подав заяву про звільнення.
Фото: Дмитрий Бабец

Як стало відомо «Телеграфу», Володимир Смоляков – художній керівник народного ансамблю пісні і танцю «Славутич» – офіційно подав заяву про звільнення до відділу кадрів Міського палацу культури. Формальний мотив – звільнення за власним бажанням. Та є підстави вважати, що причини набагато серйозніші.

Володимир Смоляков керує колективом «Славутич» 35 років. Усі ці роки ансамбль був і залишається носієм української культури.  Можна навіть сказати, її символом – адже нині залишилось дуже мало самодіяльних творчих колективів, які б працювали з українською музичною культурною спадщиною.  «Славутич» – один із таких непересічних колективів. Власне, дивно навіть називати його самодіяльним – адже там лише професійних музикантів (випускників консерваторій та музичних училищ) працює 20 осіб. Обов’язкові репетиції – тричі на тиждень, по дві години. І все це – безкоштовно, на ентузіазмі «славутян». Свого часу слава колективу гриміла навіть у Європі – він перемагав на престижних міжнародних фольклорних фестивалях у Франції, Болгарії тощо. Вже майже десять років «Славутич» не виїжджає на закордонні конкурси та гастролі – немає коштів. Першим відмовляти «славутянам» у фінансуванні почав ще колишній міський голова пан Надоша. Далі традиція закріпилась – відмовляли й усі інші. У грудні цього року  колектив відсвяткував творчий ювілей. Скориставшись нагодою, «славутяни» – на чолі зі своїм незмінним  художнім керівником Володимиром Смоляковим – звернулися до міської влади з проханням надати колективу статус муніципального та знайти бюджетні кошти на фінансування його діяльності. Після прийняття бюджету Кременчука на 2011 рік стало зрозуміло, що цього року «Славутич» точно не отримає ані муніципального статусу, ані коштів на оновлення музичних інструментів, костюмів, на оплату роботи професійних музикантів тощо. Все залишилось, як і було. Змінилося лише одне – художній керівник колективу подав заяву про звільнення з роботи.

У четвер, 13 січня, повинна була відбутися зустріч художнього керівника «Славутича» пана Смолякова з віце-мером паном Малецьким та радником народного депутата Бабаєва паном Головачем. Трохи згодом ми розповімо про її наслідки.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх