Як баскетбольний клуб «Кремінь» готується до чемпіонату

20.09.2017, 15:25 Переглядів: 3 177

Як баскетбольний клуб «Кремінь» готується до чемпіонату

За 2 тижні стартує чемпіонат з баскетболу у Вищій лізі. Аби дізнатися, як йде підготовка до змагань «Кременчуцький ТелеграфЪ» зазирнув до КДЮСШ №2 де тренується «Кремінь»

Вже 29 вересня стартує новий сезон в українському баскетболі. Саме цього дня відбудуться поєдинки Суперліги, а вже 7-8 жовтня стартує Вища ліга де змагається баскетбольний клуб «Кремінь». У Вищій лізі змагатимуться близько 20 команд, які розділять з територіальним принципом на 2 групи. Вхід на матчі «Кременя» - безкоштовний



Відомо, що «Кремінь» не зіграє у Суперлізі й буде представлений лише у Вищій. Як проходить підготовка до чемпіонату та хто залишив/підсилив команду «ТелеграфЪ» запитав у президента клубу Віктора Кобзистого та головного тренера Євгена Федорова.


Підготовку до чемпіонату баскетболісти розпочали ще 13 серпня. Тренування проходили як на узбережжі Дніпра так і в залі КДЮСШ №2, де будуть проходити змагання. Зранку у хлопців індивідуальна робота, а ввечері - командна.

 

Як баскетбольний клуб «Кремінь» готується до чемпіонату - У серпні давали базову фізичну підготовку, а з вересня тренуємося у залі. До старту чемпіонату плануємо зіграти дві контрольні гри. А вже 7 та 8 жовтня зіграємо вдома з «Черкаськими мавпами». Згідно з регламентом граємо у 4 кола по дві гри, як і минулого року, - розповів головний тренер «Кременя» Євген Федоров

 

- Основу команди складають місцеві гравці з Кременчука, Горішніх Плавнів та Світловодська. Команда збереглася, залишилися хлопці, які грали минулого сезону: Антон Михайленко, Артем Клопота, Іван Шаповал. Ще й додалося два легіонери. Команда укомплектована повністю - 12 спортсменів. По позиціях проблема з великими, центрового нам не вистачає, можливо на цій позиції буде підсилення. Ціль на сезон – піднятися якомога вище в турнірній таблиці., - додав тренер. 


На питання щодо гри президента Віктора Кобзистого, який грав минулого сезону за «Кремінь» у Вищій лізі, тренер відповів, що питання поки відкрите, з Кобзистим ведуться перемовини:) 


- Хочу зіграти, але хочеться, щоб хлопці були лідерами й на майданчику і в житті. Щоб вони не чекали, що хтось розноситиме на підбираннях, а відчували «спортивну злість» та бажання перемоги. Кожен з них є лідером і може вирішити долю того чи іншого матчу, - зауважив президент «Кременя» Віктор Кобзистий. 


Серед гравців, які грали у Суперлізі під питанням залишається лише Олексій Чигринов, решта гравців перейшла в інші клуби.



- В команді Тимощук з «Волиньбаскет» та Козловець з білоруського «Борисфена». Поки у пошуках ще одного високого. Великі надії покладаємо на Івана Шаповала. Зараз намагаємося зробити сплав молодості (Клопота, Михайленко, Кравець, Ханілевич) та досвіду. Хочеться, щоб заграла наша молодь, а якщо хтось просяде по дистанції, то шукатимемо підсилення, тим паче трансферне вікно закривається наприкінці лютого 2018 року, - додав президент БК «Кремінь» Віктор Кобзистий.

 

 

Суперлігу нам дали авансом

 

Як баскетбольний клуб «Кремінь» готується до чемпіонату - Минулого сезону нашу команду пустили авансом. Нам на жаль не вдалося за такий короткий термін вирішити питання з залом, домовитися з клубом «Прем’єр», а інших залів у нашому місті немає. Через те, що зал КДЮСШ №2 не відповідає вимогам Суперліги, прийняли рішення поки будується палац спорту ми будемо грати у Вищій лізі, - розповів президент БК «Кремінь» Віктор Кобзистий.


Розвиток дитячого та студентського баскетболу


За словами Віктора Кобзистого між віковими групами виникла прірва, яку необхідно реанімувати, тому основний акцент у цьому році буде зроблений на тренерах.


- У цьому році ми заявляємо команду в Студентську лігу на базі КрНУ ім М.Остроградського, але для цього нам необхідно виграти обласні змагання. В команді представлені студенти з усього Кременчука. Ми виставляємо їх як збірну міста.

Багато залежить від роботи тренерів. Є варіанти залучення місцевих фахівців, наприклад Скрипець, який тренує національну команду Казахстану, так і спеціалістів з Києва, - сказав президент «Кременя».

 

Шкільна баскетбольна ліга


- У цьому році до Шкільної баскетбольної ліги приєдналося кілька шкіл. Тепер гратимуть учні шкіл № 1, 7, 9, 16, 17, 20, 25, 28 та 4 ліцей. 16 школа буде базовою, адже поруч буде побудований спорткомплекс. Свою участь у змаганнях підтвердив Світловодськ, Горішні Плавні – під питанням. Шкільна ліга розростається. Гроші, які виділяються з міського бюджету йдуть на екіпіровку: м’ячі, форму, тому заняття для дітей проводять безкоштовно, - зауважив президент баскетбольного клубу «Кремінь».

 

Віктор Кобзистий, як директор КДЮСШ №2 додав, що також приділяють увагу розвитку жіночого волейболу:


- Хочеться, щоб кременчуцькі дівчата, які все життя займалися волейболом, бачили себе у професійному спорті. Не хочеться, щоб вони розбігалися по інших командах.


Розвиток жіночого баскетболу поки у планах, по-перше, необхідний зал де тренуватимуться дівчата, а основне – наявність тренера.

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх