Де дешевше купувати – в комерційній чи комунальній аптеці

25.02.2012, 15:59 Переглядів: 4 925

«ТелеграфЪ» розбирався у знижках

Де дешевше купувати – в комерційній чи комунальній аптеці
В аптеках «Полтавафарм» завжди людяно. На стендах – уся інформація про знижки. Натомість в аптеці «Доктор Айболит», що у третій міськлікарні, жодного оголошення про соціальні програми. Тут навіть відмовились називати ціни на ліки за списком, що дали хворому.

 

«ТелеграфЪ» розбирався у знижках: де дешевше купувати – в комерційній чи комунальній аптеці. А разом з'ясовував, що віце-мер Калашник збирається «віджати», як він каже, з аптек, що виготовляють ліки та реалізують цілий комплекс соціальних програм.


Заступник міського голови Віктор Калашник звинувачує комунальні аптеки «Полтавафарм» у високих цінах та в тому, що вони не мають соціальних програм для малозабезпечених городян. Він обіцяє примусити їх робити найнижчі націнки та – «віджати» їх.


Що вимагає влада від комунальних аптек

 

Так, на нещодавній прес-конференції віце-мер з гуманітарних питань Віктор Калашник розповідав про те, як буде розвиватись мережа комунальних аптек міста. Він розповів про те, як планували створити міські комунальні аптеки – аби забезпечити аптечними пунктами віддалені райони міста та зорганізувати пенсіонерам та пільговикам соціальні програмами. У такому випадку довелося б розпрощатися з переважною більшістю аптек «Полтавафарм» – це комунальні аптеки, підпорядковані області і орендують приміщення в міста. Втім, у мерії порахували і передумали – відкривати свої аптеки задорого.


– Я дійсно хотів розвивати міську комунальну мережу аптек, – говорить Віктор Калашник. – Але для цього потрібні приміщення, ремонти та ліцензія. Крім того, у віддалених районах аптеки будуть збитковими.


Тому вирішили подовжити термін оренди приміщення для «Полтавафарм» і «віджимати» їх. Щоправда, оренду подовжити не на три роки, як просили, а на рік (рішення, до речі, ще не підписане).


– І колегія облради, і губернатор зобов'язали «Полтавафарм» співпрацювати з владою, – каже віце-мер.


І додав перелік зобов'язань комунальних аптек перед громадою:


1. Відкрити аптечні пункти у віддалених районах (Ревівка, дальня Раківка, 3-й Занасип)
2. Встановити найнижчі націнки на ліки, насамперед, у лікарнях
3. Запустити соціальні проекти для малозабезпечених кременчужан.


Крім переліку зобов'язань Віктор Калашник звинуватив «Полтавафарм» у тому, що «на ці аптеки – багато нарікань, бо вартість ліків у комунальних аптек – вища, а іноді набагато вища, ніж у комерційних аптеках міста». Ще одне звинувачення від віце-мера – в тому, що «Полтавафарм» не бере участі у жодному соціальному проекті».
Як приклад Віктор Калашник наводить мережу приватних аптек «Доктор Айболить», яка організувала «соціальну поличку» для городян, де можна купити топ-50 препаратів без націнки.


Така заява дуже обурила завідуючу КП «Полтавафарм» Світлану Онопко. Вона стверджує: соціальні програми успішно працюють, ціни – не найвищі, а ще виготовляють ліки та реалізують державні соціальні програми, приміром, продають пільговий інсулін – лише в цій мережі.

 

Де дешевше купувати – в комерційній чи комунальній аптеці

 

Де дешевше купувати – в комерційній чи комунальній аптеці

 

ЦИФРА
на 240 тис грн минулого року зробила знижок кременчужанам комунальна аптека
на 3,5 млн грн продала інсуліну хворим на діабет без торгової націнки, в рамках державної програми
Автор: minchuk
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх