Ми живемо поки нас пам’ятають такі, як Геннадій Іванович Леготкін!

1.10.2009, 21:22 Переглядів: 3 805
«Я пам’ятаю цей день, як сьогодні – це було велике релігійне свято Воздвиження, це був день без пострілів та вибухів, день цілковитої тиші..
Поки нас памятають - ми живемо!

Ми боялися цієї тиші, адже ми – маленькі діти війни, не знали, що означає тиша і чого від неї чекати. Першою із землянки вийшла наша сусідка, поглянути, чому не чути вибухів? Усі, хто залишився в землянці, затамували подих, а я, п’ятирічна дівчинка, аж оченята зажмурила, щоб не бачити хвилювання мами. І раптом – голос сусідки, ніби церковний дзвін.....: «Німців немає!.... Німців немає!!!» Я бачила радість мами, яку просто не можливо передати словами, вона передалася і мені. Це було давно, проте дзвінкий голос сусідки та несамовите почуття радості, з яким усі вибігали із землянки, я пронесла через роки.» – таким пам’ятає День визволення Кременчука Лідія Макарівна Жмур.

Із року в рік 29 вересня святкуємо ми День міста – офіційний день визволення Кременчука від німецьких окупантів. Проводимо чимало різноманітних заходів у різних куточках міста, приурочених спільній, єдинокровній радості. Та цього року у районі вул. Петровського було засновано, а відтак, і вперше проведено ще одне свято – «Свято чотирьох вулиць: Ціолковського, Індустріальної, Петровського та Рокосовського».

Святкували у два етапи. Першого дня урочисто вітали сивочолих визволителів Кременчука, а також відзначали місцевих активістів, від Автозаводської районної ради та ради ветеранів філії мікрорайону №8. Вручення квітів, а особливо святковий концерт та повітряні кульки у небі від вихованців НВО №81, нікого не залишили байдужим, на очах ветеранів бриніли сльози. Не обійшлося ж, звичайно, без святкового столу, «польової каші та бойових 100 грам». Вшанували пам’ять переможців, адже, як говорить депутат Г. Леготкін: «Це величезний подвиг Великої Вітчизняної війни, який ми не маємо права забути. Ми повинні вшановувати пам’ять загиблих та підтримувати тих, хто залишився живий».

У дружньо теплій, неофіційній атмосфері свято продовжили у неділю на Воздвиження, за спогадами очевидців, - перший день без війни. Звідки ця ідея продовжити свято на вул. Індустріальній та хто втілив її у життя? Все це стало можливим завдяки ентузіазму місцевих активістів – Таміли Федорівни Білявської, Лідії Макарівни Жмур та Олега Васильовича Нестеренка.

«Моральна та матеріальна підтримка з боку влади, - розповідають організатори, - не забарилася. Як завжди, нас підтримав депутат Кременчуцької міської ради Геннадій Іванович Леготкін. Ми щиро вдячні Геннадію Івановичу за те, що він допомагає нам не лише у наших повсякденних клопотах, але й підтримує наше бажання збиратися разом та влаштовувати такий потрібний кожній людині відпочинок. Адже одна із кращих розрад для людини – спілкування».

«Свято чотирьох вулиць» відвідала та передала вітання від депутата Леготкіна його помічник Лілія Богодист: «Ми дійсно щиро радіємо за таку соціальну свідомість та активність людей, їх бажання збиратися разом, допомагати один одному, вшановувати старше покоління, яке не лише подарувало їм життя, але й забезпечило свободу їх онукам. Ми завжди готові допомагати та підтримувати добрі та по-людськи щирі наміри. Маємо надію, що вдалий початок не стане останнім, що люди підтримають – і це свято стане місцевою традицією. Якби люди хотіли, а за нами діло не стане». Усі краяни дійсно раділи посланцю від Геннадія Івановича. Знають тут Лілію Яківну, вона завжди є для них жданим гостем, своєю людиною. Люди не забувають добрі діла свого депутата, щиру та завжди вчасну допомогу.

«Ми раді, що у нашому житті є Г.Леготкін, адже впевнені у його дієвій підтримці». – каже голова ради ветеранів мікрорайону Катерина Соколовська.

Квіти від ради ветеранів.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх