У Кременчуці діє виставка Миколи Руденка, який розписував кабінети та оформлював мозаїку у школах і вишах міста

10.07.2021, 18:53 Переглядів: 4 395

 

Митець пише портрети людей з фотографій на телефоні; найбільше любить зображати тих, хто посміхається

У Кременчуцькій художній галереї до 1 серпня діє персональна виставка художника Миколи Руденка «Пульс душі». Не усі кременчужани знають, що цей чоловік розписував кабінети у школах, виконував різьбу по дереву, оформлював вітражі та мозаїку на стінах вишів, бібліотек та музеїв у співпраці з відомими митцями нашого міста. Наприклад, його творчі роботи прикрашають стіни Кременчуцької гімназії №20, ВПУ №7, медичного коледжу, університету ім. Остроградського тощо.

Микола Руденко народився 4 липня 1941 році на Сумщині; нещодавно відсвяткував 80 років. Уже 56 років живе у Кременчуці, тут він познайомився зі своєю майбутньою дружиною Раїсою, у них є двоє синів та п'ятеро онуків. Працював художником в палаці культури КрАЗ, а з 1973 року – у Кременчуцьких художньо-виробничих майстернях.

Свої картини автор створює у стилі реалізму, використовуючи олійні фарби. Тож кременчужани можуть побачити пейзажі, портрети, натюрморти, у яких в деталях увічнилось саме життя.

Художник зізнався, що найбільше йому подобається писати портрети людей, особливо тих, які посміхаються. Племінниця митця Ольга прийшла на відкриття виставки і з посмішкою розповіла, що він почав писати і її портрет, проте у неї не вистачило терпіння досидіти до закінчення.

Митець поділився з ТЪ особливістю своєї творчості: він фотографує людей на мобільний телефон – і потім переносить на полотно. А готові роботи дарує тим, кого зображував. Художник показав світлину дівчини Лілії, у якої на ринку купує молоко; зараз він працює над її портретом:

- Я говорю: ви мені подобаєтесь, можна вас сфотографувати? Вона не відмовила. Я намалюю та подарую їй.

Взагалі пан Руденко – майстер на всі руки: вміє шити чоботи та чеканити ордени, займався вільною боротьбою та велоспортом, вміє грати на акордеоні.

Остання робота Миколи Руденка. Він сфотографував прямо з телевізора дівчину, яка грала на Майдані на піаніно і зобразив її; поруч співає виконавиця Руслана

Щоб помилуватися роботами автора, приходьте до галереї за адресою вул. Коцюбинського, 4. Години роботи:

  • середа-пятниця – 11.00-18.00;
  • субота, неділя – 11.00-18.30.
Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх