У Фінляндії зловили хвилю кременчуцького Radio Roks

7.12.2019, 09:35 Переглядів: 3 789 Коментарів: 3

 

Чоловік сам надіслав у редакцію диск із записом ефіру

Фін та мешканець міста Йоенсуу Reijo Alapiha за допомогою свого обладнання зміг зловити хвилю кременчуцької радіостанції. Радіолюбитель надіслав лист в якому розповів, що вдалося йому почути. До листа він додав СD-диск із записом рекламного блоку. Сигнал він впіймав 15 серпня цього року, з 13:52 до 13:54 за київським часом, за тисячі кілометрів від Кременчука. 


- Услышав Вашу станцию, я удивился, ибо в наших местах это бывает редко. Это случается лишь несколько дней в году, когда складываются особые условия прохождения радиоволн в Финляндии... - написав чоловік.


До листа мешканець Фінляндії додав свою фотографію з апаратурою. Чоловік не лише ремонтує електроніку, а й колекціонує всі картки та листи від тих станцій, які йому вдалося "зловити".


- На днях на нашу телерадіокомпанію прийшов лист з Фінляндії. В якому Reijio Alapiha розповів, що почув нашу радіостанцію аж у Фінляндії. А саме Radio Roks (92,3 FM). В листі він написав, що це велика рідкість. І ми також були дуже здивовані, так як радіус мовлення 70км в радіусі від Кременчука. Щоб підтвердити, що він чув саме ефір з Кременчука до листа був підкріплений СD-диск із записом нашого рекламного блоку.
Взагалі дивує більше те, як людина ставиться до свого хобі, приділяє час та любить свою справу. До листа Reijio прикріпив свою фотографію та написав: «На мое сообщение о приеме ответили уже многие радиостанции, что это сигнал, который я принял, был передан именно ими. Я 59-летний техник электроники. Я коллекционирую карточки и письма тех станций которые мне удалось, услышать подтверждающие факт приема», - поділилася на своїй сторінці Анна Бердник. 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Анна Бердник
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
7 грудня 2019 11:14

Инопланетя не удавалось ему поймать? надо наших доблестных копов к нему, "вдруг под мухой"!?


2 32
0
8 грудня 2019 11:29

Цитата: VsegdaProtiv

Инопланетя не удавалось ему поймать? надо наших доблестных копов к нему, "вдруг под мухой"!?

Хто за шо, а вшивый за баню


8 3
0
9 грудня 2019 08:25

Я когда-то увлекался радиолюбительской связью.
Это явление, когда УКВ станция вдруг слышна за сотни или тысячи км называется Аврора. Из-за активности солнца слой атмосферы сильно ионизируется и начинает отражать волны таких радиостанций. И их становится слышно за тысячи км До ионизации радиоволны не отражаются. и радиостанцию слышно только на небольшом расстоянии.
В советские и постсоветские времена можно было на антенны во время Аврор даже иностранное ТВ в Кремне поймать.
Подтверждением приема является отправка/получения QSL-карточки.
Ален, посоветуйте, редакции радио отослать ответное письмо, с подтверждением, что указанная запись на диске действительно их, что это была их реклама. И что он действительно в такое-то время в такую-то дату сдышал такую-то радиостанцию, находящуюся там-то (где находится передатчик).
Финну будет очень приятно получить официальное подтверждение.


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх