Шаховий турнір з присмаком скандалу

18.01.2018, 13:01 Переглядів: 4 339

 

Під Кременчуком відбувся Всеукраїнський турнір з шахів

В Омельнику відбувся Всеукраїнський шаховий турнір VІІІ Меморіал В.Т. Грохотова. Спортсмени з усієї Полтавщини з'їхалися, щоб помірятися силами за шахівницями. За інформацією шахового клубу «Каїсса» турнір проходив серед 31 учасника в категоріях до 8 років, до 10 років і 10 років, одночасно в змішаному жіночо-чоловічому розряді.


Кожен учасник повинен був грати по 9 партій з різними суперниками, кожному учаснику давалося 1,5 години на партії з додаванням 30 секунд на зроблений хід. Турнір був відкритим, тому участь брали також шахісти Київської, Кіровоградської та Черкаської областей.


Честь Полтавщини відстояв минулорічний чемпіон Полтавської області Тарас Руденко з Полтави, який переміг киянина Радомира Пелипенка в останньому турі. Тарас повторив минулорічний успіх, його перемога дозволила вивести на 1 місце кременчужанина Дениса Трохименка - учня тренера А.Зазуляка. Денис вийшов на перше місце в абсолютному заліку і в заліку серед 10 річних. 


Другим в абсолютному заліку і до 10 років став Андрій Ципко з Полтави, третім - Радомир Пелипенко. Кращий результат в змішаному турнірі показала Аріна Овчаренко з Миргорода, відразу ж за нею розташувалися кременчужанки Єлизавета Слепініна і Марина Семіна.


- Суддям довелося самим вирішувати ними ж створені проблеми щодо визначення призерів чемпіонату області до 8 років, тому що серед однолітків учасники зіграли різну кількість ігор: хто дві, хто 3, а хто і 5. Наприклад, Єгору Сербіну з команди клубу «Каїсса», учневі тренера Олександра Мальцева, одному з наймолодших учасників турніру не довелося жодного разу зіграти з однолітками, - зазначив керівник клубу «Каїсса» Володимир Груздєв.


За його словами під час турніру змінили положення змагань, яке попередньо опублікували на офіційному сайті.


- По ходу турніру змінювався регламент - спочатку з учасників зібрали по 100 грн, які після 5 туру стали повертати учасникам, а по закінченню турніру навпаки почали вручати грошові призи призерам чемпіонату Полтавської області, - розповів Володимир Груздєв.


 


У телефонній розмові керівник Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов повідомив, що змагання проводили за позабюджетні кошти.


- Турнір проводили за позабюджетні кошти. Так, дійсно, спочатку збирали по 100 грн, але це був добровільний внесок, батьків не змушували платити. Положення 2 місяці публічно висіло на сайті і ні в кого не виникало питань. Щодо змішаних змагань між дівчатами та хлопцями, то для того, щоб провести окремо змагання між дівчатами до 8 років необхідно було заявити не менше 6 осіб, на змаганнях їх було лише три, - додав Григорій Щербов. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх